Nema leka za Leona i Mihajlova, Lube prežaljen u finalu

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.05.18. | 10:45

Zenit na svom terenu u Kazanju opred 7.000 gledalaca apsolutni favorit za četvrtu uzastopnu krunu najbolje ekipe Evrope, a šestu u istoriji. Ekipa iz Ćivitanove igra prvo finale Lige šampiona posle 16 godina

Može li da se skine kruna ruskom "drim timu"? Ako je suditi po polufinalnom meču sa Peruđom – ne može. Najavljivan je duel ruskog i italijanskog šampiona kao finale pre finala, ali je na parketu postojao samo jedan tim. Pred 7.000 gledalaca ekipa iz Kazanja je pokazala zašto je vladar evropske odbojke i trenutno najdominantniji tim u svim kolektivnim sportovima.

Ruska mašina zdrobila je osvajača triple krune u Italiji. Nezaustavljiv je bio tandem Zenita, Vilfredo Leon i Maksim Mihajlov. Kubanac sa poljskim pasošem je pravio čuda i dokazao da mu nema premca na planeti (imao 19 poena u polufinalu). Ubitačnim servisima dovodio je do ludila četu Lorenca Bernardija. Sjajni primač servisa imaće motiv više u nedeljnom finalu sa Lubeom. Njemu će to biti poslednji meč u timu sa kojim je osvojio toliko pehara. Razbio je u subotu budući klub Peruđu, a sada ima šansu da donese ekipi iz Kazanja četvrtu uzastopnu krunu, a šestu u istoriji i na najlepši način se oprosti od trofejnog kluba.

Izabrane vesti

Lube je skup sjajnih individualaca kao što su Cvetan Sokolov, Osmani Huantorena, Majka Kristensen, Dragan Stankovića, Tejlor Sander, ali Zenit deluje nepobedivo. U sportu je sve moguće, ali samo čudo četu Vladimira Alekna može da odvoji od nove evropske krune.

Ekipa iz Ćivitanove bila je šampion Evrope 2002. godine, a posle dugog posta sada će da igra drugo finale. Lube ove sezone ima oreol gubitnika u finalima. U sva tri meča za pehar u Italiji, prvenstvu, Kupu i Superkupu izabranici Đanpaola Medeija su izašli pognute glave.
"Ponosni smo na plasman u finale Lige šampiona, ali želimo trofej. Znamo da moramo da damo 110 odsto ako hoćemo do pehara. Dobro ćemo da se spremimo, da analiziramo svaki detalj. Protiv Zakse smo bili hladni i lucidni u ključnim trenucima. Verujem da ćemo to da ponovimo i u finalu", rekao je trener italijanskog vicešampiona Medei.

Finalisti Lige šampiona sastali su se dosad tri puta, a skor je 2:1 u korist moćne ekipe iz Tatarstana. Poslednji put igrali su krajem prošle godine na Svetskom klupskom prvenstvu, kada je Zenit bio ubedljiv – 3:0.

U više revijalnom nego takmičarskom meču za treće mesto gledaćemo duel Peruđe i Zakse. Italijanski tim je osvojio sva tri trofeja na "čizmi", ali će morati da sačeka narednu godinu da sa čudesnim Vilfredom Leonom napadne i evropsku krunu.

Srpski bombarder, korektor Peruđe, Aleksandar Atanasijević sigurno će da bude prvi poenter Lige šampiona. Ima 247 poena, čak 50 više od prvog pratioca, Armanda Toresa iz Zakse. Upravo će njh dvojca voditi duel u meču za utešnu bronzu u Kazanju. Italijanski šampion je sigurno favorit, ali je pitanje motiva koji će da imaju izabranici Lorenca Bernardija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 15:00 8402 LŠ PF Kedzierzyn Kozle - Perugia up više (177.5) 1,85
Ned 18:00 8419 LŠ PF Lube - Zenit Kazan hs 2 (+1.5) 1,28
Ukupna kvota2,37

F4 LIGE ŠAMPIONA – KAZANJ

Nedelja

ZA TREĆE MESTO
15.00: (4,70) Zaksa Keđeržin - Peruđa (1,15)

FINALE
18.00: (4,70) Lube Ćivitanova - Zenit (1,15)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeZenit KazanjVilfredo LeonOK PeruđaLubeDragan StankovićAleksandar AtanasijevićMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara