Milan Lučić u akciji
Milan Lučić u akciji

NHL: Lučić je paranoja za Las Vegas

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 17:24

Večeras na ledenim terenima najjače hokejaške lige Karolina - Nju Džersi (23.00), Minesota - Čikago (00.00), Anahajm - Kolorado (02.00) i Edmonton - Las Vegas (02.00)

Najjača liga najbržeg kolektivnog sporta na svetu, NHL u punom je jeku, a timovi su odigrali naajviše po 20 utakmica do dosadašnjem delu šampionata. Po tradiciji, za ledene oklopnike u ovo vreme bukvalno nema odmora, pa se, kao i u NBA mečevi igraju svakog dana.

Ove večeri na rasporedu je četiri meča, a prvi počinje već u 23.00 po srednjoevropskom vremenu. U pitanju je sudar dva tima koji imaju polovičan uspeh u dosadašnjem toku sezone i nalaze se pri dnu Metropolitan divizije Istočne konferencije, Karolina i Nju Džersi. I jedni i drugi nemaju problema sa disciplinom, tako da drže samo dno liste po broju kaznenih minuta u NHL. Problem su im napadi koji su jedni od najslabijih u ligi, ali su zato u odbrani prilično kvalitetni. Ovde ne treba očekivati mnogo golova, a kvota 3,00 na 0-4 pogodaka je odlilčna prilika. Favorit je domaći tim, ali veliki dodatni problem za uragane je povreda jednog od najboljih, Petra Mrazeka koji bi mogao, ali najverovatnije neće zaigrati večeras u PNC areni.

Izabrane vesti

Od ponoći na severu SAD, derbi Central divizije gde gosti iz Minesote imaju zaista velike šanse za trijumf. Blekhoksi su samo jednom slavili na poslednjih 10 utakmica! U prvom susretu ova dva tima u tekućoj sezoni slavila je Minesota na svom terenu sa 4:3.

U isto vreme od 02.00 Anahajm dočekuje Kolorado, a Edmonton u kojem je zamenik kapitena as našeg porekla Milan Lučić aktulene vicešampione iz Las Vegasa. Što se tiče Anahajma i Kolorada u pitanju su dva tima sličnog kvaliteta s tim što su gosti daleko bolji u napadu.  I jedni i drugi imaju po tri poraza u posledjih pet mečeva i večerašnji trijumf bi im mnogo značio, s toga treba očekivati veliku borbu i dosta golova.

Zlatni vitezovi iz svetske kockarske meke u pustinji Arizone nisu ni približno tako ubitačni kao u svojoj prvoj sezoni postojanja te gostuju trenutno boljem timu u ovom derbiju donjeg dela tabele Pacifika. Vegas slabo igra na strani te ipak treba očekivati pobedu popularnih Naftaša.

(2,00) Karolina (3,80) Nju Džersi (3,10)
(2,40) Minesota (3,80) Čikago (2,40)
(2,75) Anahajm (3,85) Kolorado (2,20)
(2,50) Edmonton (3,80) Las Vegas (2,35)

ISTOKZAPAD*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

NHLMilan LučićEdmonton OjlersLas Vegas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara