Ništa od medalje

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 08:07

Podmlađena vaterpolo selekcija Srbije eliminisana sa Svetskog prvenstva u Japanu

Srbija se neće boriti za medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji! Neprepoznatljivi Delfini, nekoliko najblaže rečeno čudnih sudijskih odluka, ali valja biti pošten pa konstatovati i vrlo dobra Španija, doveli su do toga četvorostruki uzastopni evropski prvaci i olimpijski šampioni ostanu bez postolja. U četvrtfinalu - 12:9 za Špance, po četvrtfinama (2:1, 5:2, 3:4, 2:2).

Treba podsetiti da je Dejan Savić na SP poveo značajno podmlađenu ekipu, bez ponajboljih igrača. Posle osvajanja Svetske lige i overe plasmana na Olimpijske igre voljno su dobili Filip Filipović, Andrija Prlainović, braća Pijetlović, Branislav i Stefan Mitrović, Milan Aleksić... Time je jasno stavljeno do znanja da ono što sledi naredne godine u Tokiju ipak najviše zanima naše momke. Dakle, odbrana olimpijskog zlata. 

Izabrane vesti

Naši momci ušli su prilično nervozno u duel sa starim rivalom. Namazani Španci lako su stigli do vođstva od 2:0 i upravo u toj prvoj deonici bilo je najviše razloga za nezadovoljstvo suđenjem. Španija je imala igrača više gotovo u svakom napadu, međutim tih prvih osam minuta nije rešilo pitanje pobednika. Odlučila je izuzetno loša druga deonica u režiji mladog tima Srbije, kome je Uniqa zvanično osiguranje. S druge strane, Španci puni samopouzdanja reštali su naš gol iz svih pozicija: 3:1, 4:1, 5:1, 6:1. Bilo je kasnije i 7:2. Tih pet razlike, ispostaviće se, bilo je nenadoknadivo za Srbiju. 

Sve što su Delfini uspeli u drugom delu jeste da priđu na tri razlike. U nekoliko navrata bivalo je 5:8, 6:9, 7:10, 8:11. Uvek kada je trebalo da priđemo na dva gola zaostatka - uprskali bismo. Sve dileme oko pobednika rešene su u prvom napadu poslednje četvrtine. Na tri razlike Španci su po četvrti put brže plivali do lopte. Usledilo je dvostruko isključenje za nas, prvi udarac Rističević je odbranio, ali lopta im se vratila u ruke i drugi put spasa nije bilo. Četiri gola manjka na ovom nivou, u ovoj fazi takmičenja, ne stižu se ni protiv slabijih ekipa od Španije.

Srbiji sada predstoji borba za plasman od 5. do 9. mesta, dok Španci u polufinalu čekaju boljeg iz susreta Nemačka - Hrvatska. 

Foto: MN Press 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara