Obeležen rođendan OKS-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 17:34

Srpski olimpijski radnici sa decom Raške na Kopaoniku proslavili 108. godišnjicu

U znak sećanja na generala Svetomira Đukića i nekoliko srpskih oficira koji su postavili temelje Olimpijskog pokreta u Kraljevini Srbiji kada su u hotelu Moskva 23. februara 1910. godine osnovali Srpski olimpijski klub, Olimpijski komitet Srbije obeležio je 108. rođendan nizom manifestacija u okviru programa „Olimpijska Čarolija“ koji se organizuje na Kopaoniku. 

Na platou ispred hotela „Grand” veliki broj dece iz opštine Raška učestvovalo nje u igrama na snegu i kreativnim radionicama. Mališani su imali priliku da pogledaju izložbu „Zimske Olimpijske igre: od Šamonija do Pjongčanga” i dožive virtuelno ski-skokove.

Izabrane vesti

U čast proslave rođendana prisutnima su se obratili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković i predsednik opštine Raška, Ignjat Rakitić.

Prvi čovek OKS-a Božidar Maljković zahvalio se Opštini Raška, Skijalištima Srbije i MK Resort koji su omogućili da Olimpijski komitet proslavi 108. rođendan na Kopaoniku. Najmlađim učesnicima je tom prilikom poručio:
„Vi ste najbolji i najlepši deo Srbije. Siguran sam da se među vama krije jedan šampion ili šampionka koji će jednoga dana naslediti naše olimpijce koji su nas predstavljali u  Pjongčangu“.  

Ignjat Rakitić je u ime Opštine Raška zajedno sa decom poželeo srećan rođendan Olimpijskom komitetu i čestitao na postignutim rezultatima naših olimpijaca u Pjongčangu. On je takođe istakao da je jako važno da se deca bave nekim sportom i zahvalio Olimpijskom komitetu što je uključio decu opštine Raška u program Olimpijske čarolije.

Nakon obraćanja prisutnih zvanica, predsednik Maljković je zajedno sa Ignjatom Rakitićem i Markom Đorđevićem, bivšim olimpijcem u alpskom skijanju, isekao „Olimpijsku tortu“.

„Olimpijska Čarolija” organizovana je u saradnji sa Opštinom Raška, Skijalištima Srbije, MK Resort, Skijaškim savezom Srbije i ski školom Outdoor i trajaće do nedelje, 25. februara. Svi posetioci će mogu da u hotelu „Grand” pogledaju izložbu o Zimskim igrama, naprave rođendansku fotografiju i učestvuju u različitim takmičarskim igrama. Najmlađi učesnici mogu da se oprobaju u igrama na snegu i akciji „Probaj i ti“ i nauče prve korake skijanja. Za one malo veštije skijaše, u subotu, 24. februara na stazi Krst sa početkom u 13 časova, biće organizovana „Porodična ski trka u veleslalomu“. Za najuspešnije učesnike obezbeđene su vredne nagrade sponzora i partnera Olimpijskog komiteta Srbije.

foto: OKS


tagovi

Olimpijski komitet SrbijeBožidar MajlkovićZOI 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara