Odbojkašice savršene: Pet pobeda po 3:0! Da li je Svetsko prvenstvo gotovo za Bojanu Milenković?

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.10.18. | 09:21

Trijumf nad Portorikom u senci povrede naše igračice

Rezultatski savršeno, igrački ne baš, a opet nije sve potaman u reprezenatciji Srbije posle završnog kola grupne faze na Prvenstvu sveta u Japanu. Naše devojke su, prema očekivanjima, savladale i petu prepreku, pošto su rano jutros u Grupi D izašle na kraj sa selekcijom Portorika – 3:0 (25:23, 25:17, 27:25), ali ostale bez – Bojane Milenković.

Primač servisa i smečer našeg tima povredila se u drugom setu, prema izveštajima sa lica mesta, jauci su se prolomili dvoranom u Hamamacu kad joj je stradalo koleno. Veliko je pitanje da li će Bojana moći da nastavi takmičenje. Veće su šanse da je za nju prvenstvo govoto, iako je završena tek prva faza.

Izabrane vesti

Srbiju je do trijumfa predvodila Ana Bjelica (19 poena), dok je naša najbolja igračica Tijana Bošković zastala na sedam, koliko je upisala i Bojana Milenković pre nego što je napustila teren zbog povrede. Stefana Veljković i Jovana Stevanović su osvojile po pet, Bianka Buša četiri, dok je u poraženom sastavu bolja od ostalih bila Dejli Santana (18).

Posebnu vrednost dosadašnjem učinku selekcije Zorana Terzića daje podatak da su pobede nad Dominikanskom Republikom, Brazilom, Kenijiom, Kazahstanom i Portorikom izvojevane bez izgubljenog seta, što budi nadu da Srbija može do visokog plasmana na planetarnoj smotri.

FOTO: MN Press


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeBojana Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara