Orlovi lete ka Lilu, ključ je Kanada

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.06.18. | 15:40

Poslednjeg vikenda Srbija gostuje u kineskom Đangmenu. Sve tri pobede sigurno vode na završni turnir premijernog izdanja Lige nacija

Odbojkaši Srbije loše se počeli Ligu nacija. Posle dva ubedljiva poraza na startu u Kraljevu protiv Italije i Brazila, završni turnir u Lilu narednog meseca činio se kao nemoguća misija. Ali kako je takmičenje odmicalo, forma izabranika Nikola Grbića je išla uzlaznom linjom. Posle trijumfa prethodnog vikenda protiv Irana i svetskog šampiona Poljske F6 je sada na dohvat ruke.

Poslednjeg vikenda, Orlovi gostuje u kineskog Đangmenu. Sve tri pobede sigurno vode u Francusku u borbu za titulu. Verovatno ključni meč za bronzane sa Evropskog prvenstva prošle godine je duel s Kanađanima.

Izabrane vesti

Selekcija iz Severne Amerike igrala je promenljivo ovo takmičenje. Kanađani su u padu u poslednjih nekoliko mečeva, ali i dalje gaje nadu da mogu do završnog turnira. Imaju četiri poraza u poslednjih pet mečeva. Ipak, radi se o reprezentaciji koja je dobila olimpijske šampiona Brazilce, i to sa 3:0. Nosioci igre igraju u jakim evropskim klubovima. Glavna zvezda je primač servisa Trentina Nikolas Hog, a tu su i Gejvin Šmit, Stefon Timoti Mar.

Ipak, čini se da je sve u rukama naših odbojkaša. Ono što raduje je forma Aleksandra Atanasijevića, koji je bio sjajan protekle nedelje u Čikagu. Posle naporne sezone sa Peruđom, naš korektor je sve bolji, eksplozivniji. Takođe, i Uroš Kovačević je odigrao odlično proteklog vikenda i njih dvojica uz standardno dobre Srećka Lisinca i Marka Ivovića, oporavljenog Marka Podrščanina biće oslonci Nikole Grbića.
Napravili smo korak ka F6. Videla se prava energija naše reprezentacije protiv Poljske i to raduje pred mečeve u Kini. Ako uđemo u meč protiv Kanade onako kako smo ušli protiv Poljake, za nas nema zime“, rekao je primač servis Orlova Uroš Kovačević za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Naša selekcije nije se mnogo puta sastajala sa Kanađanima. Prošle godine, Srbija je posle četiri seta slavila u Svetskoj ligi. U prvom meču ovih selekcije slavila je Kanada sa 3:1 pre osam godina. Ono što je povoljna okolnost za Srbiju je što u poslednja dva kola igra sa Japanom i Kinom, selekcijom koje nisu iz svetskog vrha.

Italija je dobro startovala, ali je pala, pa sada na domaćem terenu u Modeni mora da slavi protiv jakih selekcija Rusije, SAD i Francuske ako želi na F6. Poljska je do četvrtog vikenda bila lider, a onda je u Čikago poražena sva tri meča i to sa maksimalnih 3:0 i sada protiv slabe Argentine svetski šampion mora da pobedi. Brazilci su u padu, i njima visi učešće u Lilu, a domaćin Australija pokazao se ove godine kao tvrd orah za mnoge.

VAŽNO: Broj pobeda odlučuje redosled na tabeli, a tek onda broj bodova.
Francuska je kao domaćin već na F6, a u Lilu narednog meseca na završnom turniru Lige nacija igraće još pet najboljih selekcija
.

LIGA NACIJA – 13. KOLO

Petak
10.00: (2,70) Kanada  - Srbija (1,40)  /Điangmen, Kina/
10.40: (1,17) Poljska – Argentina (4,40)  /Melburn, Australija/
13.00: (1,70) Bugarska – Nemačka (2,03)  /Teheran, Iran/
13.10: (5,80) Australija – Brazil (1,10)  /Melburn, Australija/
13.30: (2,19) Kina – Japan (1,60)  /Điangmen, Kina/
15.30: (1,05) Iran – Južna Koreja (7,70)  /Teheran, Iran/
17.30: (2,29) SAD – Francuska (1,55)  /Modena, Italija/
20.30: (1,70) Italija – Rusija (2,03)  /Modena, Italija/

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Liga nacijaMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara