Oslabljen Vardar, ali ranjeni i Lavovi

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.19. | 10:33

I Rajn Nekar Leven i skopski tim imaju kadrovske probleme pred meč u Manhajmu na otvaranju Lige šampiona u 2019. godini

Posle skoro dva meseca pauze nastavlja se rukometna Liga šampiona. Već na startu, u prvom meču 11. kola na programu je derbi Grupe A - nemački vicešampion Rajn Neker Leven dočekuje šampiona Evrope iz 2017. godine, skopski Vardar (19.00, TV Arena Sport 3).

Oba tima imaju problema sa povredama. Posebno je loša situacija kod domaćina. Za Lavove neće igrati iskusno levo krilo, Islanđanin Valur Gudjon Sigurdson. On se povredio u decembru i nije branio boje svoje selekcije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Od juna igrač Pari Sen Žermena se oporavlja, ali u taboru tima iz Manhajma ne žele da rizikuju sa povratkom na teren vremešnog 39-godišnjeg asa.

Izabrane vesti

Osim Sigurdsona neće igrati ni nemači reprezentativac Štefan Fet, koji se povredio na SP. Rovit je i danski pivotmen Jasper Nilsen. On je pod znakom pitanja za ovaj susret. U prvom delu sezone u prepunoj dvorani Jane Sandanski Vardar je pobedio nemački tim sa 29:27.
"Mečevi protiv Vardara su teški, pogotovo kada igrate u Skoplju. Tamo morate da budete perfektni da biste slavili. U prvom meču smo napravili mnogo grešaka. Nadam se da ćemo ih ispraviti i da ćemo da počnemo godinu sa pobedom. Atmosfera je odlična, momci jedva čekaju da izađu na teren", rekao je trener Rajn Nekar Levena Nikolaj Jakobsen koji je prošlog meseca sa Danskom postao šampion sveta.

Prva zvezda Lavova je iskusni Švajcarac Andi Šmit. On je postigao 53 gola u dosadašnjem toku takmičenja i ubedljivo je prvi strelac tima. Za Rajn Nekar Leven od ove sezone igra i nekadašnji ljubimac navijača Vardara Ilija Abutović. Specijalista za igru u odbrani dočekan je ovacijama u Skoplju na startu sezone. Boje nemačkog vicešampiona brani i desno krilo reprzentacije Srbije Bogdan Radivojević. On će od leta da se preseli u Segedin. Desni bek Rajn Nekara je Makedonac Filip Taleski.

I Vardar ima kadrovske probleme pred ovaj susret. Odranije su povređeni Crnogorac Vuko Borozan i Rožerio Fererira Moraeš. Brazilski pivotmen nije igrao za svoju reprezentaciju na SP u Nemačkoj i Danskoj. Očekuje se njegov povratak na teren za 10 dana, kada u Skoplje dolazi mađarski Vesprem. Najveća snaga crveno-crnih su iskusna krila, Rus Timur Dibirov i Hrvat Ivan Čupić. Oni su zajedno postigli 87 golova u Ligi šampiona ove sezone. U prvom delu eksplodirao je srpski repezentativac, golman Dejan Milosavljev.

Do kraja grupne faze takmičenja ostalo je još četiri kola, a oba tima su gotovo sigurni učesnici nokaut faze, ali će teško da se bore za prvo mesto koje vodi direktno u četvrtfinale. Na toj poziciji zasad je neprikosnovena Barselona sa 18 bodova.

Lavovi su naneli jedini poraz Kataloncima i to u prvom kolu. Posle četiri vezana trijumfa na svom terneu u prošlom kolu Rajn Nekar je poražen od Vesprema 29:25. Vardar zna kako se pobeđuje u Manhajmu. Od četiri duela na strani protiv Lavova makedonski tim ima dve pobede i po jedan remi i poraz. Kvalitet je na strani domaćina koji je bliži trijumfu.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo prvoplasirani tim iz Grupa A i B. Ekipe od drugog do šestog mesta idu u baraž za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7580 R.N.Lowen - Vardar Pro h 1 (-2.5) 1,80
Ukupna kvota1,80

LIGA ŠAMPIONA - 11. KOLO

GRUPA A

Sreda
19.00: (1,40) Rajn Nekar Leven (8,50) Vardar (3,60)

Subota

17.30 Monpelje - Meškov Brest
17.30 Vesprem - Barselona
19.00 Kristijanštad - Vive Kjelce

GRUPA B

Četvrtak
20.45: (3,15) Nant (8,50) PSŽ (1,50)

Nedelja

17.00 Celje - PIK Seged
17.00 Motor Zaporožje - Flenzburg
17.00 Zagreb - Skjern

* Kvote su podložne promenama 

FOTO: Shutterstock


tagovi

EHF Liga šampionasportsko klađenjeRK VardarRajn Nekar Leven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara