Ozbiljan izazov za SKA, Metalurg se zalaufao

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 09:23

Gosti su sveukupno vezali sedam pobeda i u odličnom raspoloženju dolaze u Sankt Peterburg

Pretrpljene promene u igračkom i stručnom štabu očigledno ne smetaju hokejašima SKA iz Sankt Peterburga. Nisu dominantni kao prethodnih godina, ali daleko je od lošeg drugo mesto u Zapadnoj konferenciji niti je vodeća pozicija nedostižna, pošto imaju samo tri boda manje ljutog rivala CSKA iz Moskve. SKA je proteklih sezona dominirao u regularnom delu takmičenja, ali da li zbog nedostatka sreće ili nečega drugog, to se na kraju nije mnogo očitavalo u trofejima (dva pehara u protekle četiri sezone), pa im možda "promena taktike" donese boljitak.

Razni stručnjaci za najbrži kolektivni sport na svetu u Rusiji predviđali su pad forme timu iz Sankt Peterburga nakon poraza od CSKA početkom novembra. Zanimljivo, trener SKA i ujedno selektor Rusije Ilja Vorobjov dan pre okršaja sa Avtomobilistom gostovao je sa reprezentacijom na turniru u Finskoj te su mnogi smatrali da SKA neće dobiti prvoplasirani tim Istoka, ali su asistenti adekvatno pripremili dvoboj sa ekipom iz Jekaterinburga, što je potvrdila pobeda SKA od 5:2 pred svojim navijačima. Dva dana kasnije SKA je razmontirao Vladivostok, takođe kod kuće, sa 8:2, a prekjuče i Traktor minimalcem.

Izabrane vesti

U nedelju SKA očekuje četvrti meč u nizu na kojem je domaćin. Gostuje mu Metalurg iz Magnitogorska, trećeplasirani tim Istočne konferencije, kojem će ovo biti četvrto vezano gostovanje. Gosti su sveukupno vezali sedam pobeda i u odličnom raspoloženju putuju na megdan SKA. Domaći su favoriti, ali će morati dobro da se oznoje ako misle da trijumfuju. Svakako je kec glavna opcija.

KHL

Nedelja

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

hokej na leduKHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara