Mikel Hansen, zvezda Svetaca
Mikel Hansen, zvezda Svetaca

Padaju li skupoceni Parižani?

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.11.18. | 09:49

Malo je falilo da prošlog vikenda Flenzburg slavi u Gradu svetlosti. Prilika za revanš Nemci imaju pred svojim navijačima. Monpelje brani krunu šampiona Evrope, a bez pobede je posle sedam kola

Dok se rukometni mislioci bave budućnošću ovog sporta, predlažu revolucionarno ograničenje napada na 40 sekundi, nastavlja se Liga šampiona. U dve najjače grupe evro elite igraju se derbiji u Flenzburgu i Monpeljeu.

Obično se kaže da nije zlato sve što sija, ali u slučaju Pari Sen Žermena ove sezone, najbogatiji klub Evrope je i trenutno najbolji. Jedini ima stoodstotan učinak posle prvog kruga, odnosno odigranih sedam kola. Malo je falilo da protekle nedelje u Parizu „kljucne“ bod Flenzburg, ali nemački as Uve Genshajmer je bio brži od sirene i doneo minimalnu pobedu francuskom šampionu. Nemački prvak imaće u sredu priliku za popravni pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

Za razliku od Bundeslige, gde ima stopostotan učinak od 12 pobeda, Flenzburg je u Ligi šampiona doživeo već četiri poraza i strepi za prolazak u narednu fazu. PSŽ igra odlično i bez najboljeg igrača Nikole Karabatića, koji je operisan prošlog meseca i neće igrati do marta naredne godine. Osim iskusnog srednjeg beka, povredio se i golman Rodrigo Koraljes, pa će sav teret ispred gola da ima vremešni 42-godišnji Tijeri Omeje. Poslednja dva međusobna susreta pripala su Parižanima, ali u Flenzburgu, PSŽ je poražen na tri od četiri duela. Prošle godine, nemački šampion je slavio na svom terenu na startu Lige šampiona sa 33:29. Od tri meča u evro lite ove sezone u Flenz areni, Nemci imaju dve pobede i jedan poraz, i to od autsajdera Zagreba.

Deluje neverovatno da šampion Evrope, Monpelje, posle sedam kola nije osetio slast pobede. Branilac krune je jedini tim u dve najjače grupe Lige šampiona koji nije trijumfovao. Izostanak MVP ovogodišnjeg F4 Lige šampiona u Kelnu, Argentinca Dijega Simonea se pokazao kao nenadoknadiv gubitak po četu Patrisa Kanajea. Posle povrede u tim se vratilo iskusno levo krilo Mišel Gigu. Pre desetak dana u Manhajmu, francuski vicešampion se proveo kao „bos po trnju“. Poražen je sa čak 37:27. I pored očajnog starta, nisu sve lađe Monpeljeu potonule jer još može da juri Meškov Brest na šestom mestu koje vodi u plej-of.

Dvorana u Monpeljeu sigurno će da bude dobro popunjena, što može da bude vetar u leđa domaćim rukometašima, ali je tradicija na strani Lavova iz Manhajma. Rajn Nekar Leven je dobio poslednjih šest susreta. Na svom terenu Monpelje nikada nije pobedio nemačkog vicešampiona, a igrao je tri puta.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo pobednici Grupa A i B. U prvoj nokaut rundi igraće po pet ekipa od drugog do šestog mesta iz Grupa A i B, kao i dva najbolja tima iz slabijih Grupa C i D.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:45 7464 Flensburg - Psg h 1 (+0.5) 1,95
Sre 20:45 7465 Montpellier - R.N.Lowen h 1 (+1.5) 1,90
Ukupna kvota3,70

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Sreda
20.45: (2,85) Monpelje (8,00) Rajn Nekar Leven (1,60)

Subota
18.00 Vive Kjelce – Meškov Brest
19.00 Barselona - Vardar
17.30 Vesprem - Kristijanštad

GRUPA B

Sreda
18.45: (2,45) Flenzburg (8,00) PSŽ (1,75)

Nedelja
17.00 Celje – Zagreb
17.00 Nant – Motor Zaporožje
17.00 Seged - Skjern

GRUPA C

Subota
14.00 Bešiktaš – Metalurg S.

Nedelja
13.30 Silkeborg – Tatran Prešov
18.10 Elverum – Dinamo B.

GRUPA D

Četvrtak
20.00 Tun – Visla Plok

Subota
19.30 Ademar – Rihiman Koks
19.30 Sporting L. – Čehovski medvedi

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

RK FlensburgRK Pari Sen ŽermenRK MonpeljeRajn Nekar Levensportsko klađenjeEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara