Partizanu preti gašenje!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.03.18. | 09:31

Vaterpolo sekcija crno-belih u teškoj situaciji posle odluke opštine Voždovac

Jednom od najtrofejnijih sportski kolektiva u Srbiji, vaterpolo klubu Partizan preti gašenje! Crno-belima je posle sastanka kod predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića saopšteno da u budućnosti mogu da budu zakupci na bazenu Banjica, kojim sad upravlja USC „Voždovac“.

Dovoljno za šok i nevericu u redovima sedmostrukog prvaka Evrope, pošto je na taj način ugrožena egzistencija vaterpolo sekcije Partizana. Posebno zbog činjenice da su crno-beli još 1992.godine od IO Opštine Savski Venac dobili plivalište na trajno upravljanje i korišćenje.
„Partizan neće potpisati taj blanko ugovor, jer sebe smatra vlasnikom. Naime, Viši privredni sud u Beogradu, još davne 1994.godine, doneo je rešenje da se SRC „Banjica“ sa svom imovinom izbriše iz registra i da se to prenese na naš klub, tako da smo mi preuzeli imovinu, prava i obaveze“, istakla je u razgovoru za Novosti generalni direktor Partizana Tatjana Rakas.

Izabrane vesti

Ona se pismom obratila Ministartstvu omladine i sporta, Vaterpolo Savezu Srbije, Sportskom društvu Partizan i gradonačelniku Siniši Malom.
„Mi na ovaj način gubimo zakupce, prihode, ugrožena nam je egzistencija. Mi dobijamo rešenje za porez, opomene da ispunimo obaveze, koje ne možemo da ispunimo, jer smo veoma siromašan klub. Sve što zaradimo ide na grejanje i osnovno funkcionisanje. Imamo 250 do 350 dece i nije beznačajno gda će ta deca da treniraju“, poručuje Rakasova.

Pored sedam titula prvaka Evrope, Partizan je u bogatoj istoriji osvojio Kup kupova, LEN Kup, dva Superkupa Evrope, jedan Mediteranski kup. Ima 28 domačih titula, dok je 26 puta osvjao nacionalni kup. Partizanova škola vaterpola smatra se najboljom u zemlji.

(Foto MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara