Patriotska klopka za Kanzas

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.10.18. | 11:42

Najzanimljiviji meč šestog vikenda NFL šampionata igra se u predgrađu Bostona gde stižu neporažene Poglavice predvođene sjajnim Patrikom Mahomsom

Imperija uzvraća udarac. Nikada ne otpisujte Nju Ingland! Posle dva uzastopna poraza na gostovanjima u Džeksonvilu i Detroitu po ko zna koji put počele su priče o kraju Toma Brejdija i Patriota, ali najuspešniji tim u ovom milenijumu pokazao je da je poput Feniksa. Uzdigla se ekipa Bila Beličika iz pepela, vezala dve ubedljive pobede na svom terenu, ali pravi ispit koliko može tim iz Bostona je dolazak u Foksborou neporaženog Kanzasa. Poglavice Endija Rida, uz Los Anđeles Remse, jedine nisu osetile gorčinu poraza ove sezone, a predvodi ih fenomenalni mladi kvoterbek Patrik Mahoms, koji je „oterao“ u Vašington doskorašnjeg vođu napada Aleksa Smita.

Nju Ingland je u usponu forme. Posle godinu i po pauze zbog povrede, kasnije i suspenzije, vratila se omiljena meta Brejdija, iskusni risiver Džulijan Edelman. Robusni tajt end Rob Gronkovski nije još onaj pravi, dominantni hvatač, ali kada i on proigra, opet će napad Patriota da bude strah i trepet. Odbrana je na početku imala mnogo problema, ali je sada kompletirana, nekoliko defanzivaca se oporavilo od povreda i pomak je bio evidentan na mečevima sa Majamijem i Indijanapolisom. Kanzas zna kako se pobeđuje u Foksborou, predgrađu Bostona. Na početku prošle sezone, Čifsi su slavili na Žilet stadionu ubedljivo 42:27.

Izabrane vesti

Pitsburg se budi. Stilersi su dugo bili jalovi, bezidejni, ali su proteklog vikenda razbili Atlantu na svom Hajnc fildu i najavili da su ekipa za titulu iako su i dalje bez Lejviona Bela, odličnog raning beka, koji nastavlja štrajk protiv čelnika Stilersa. Ben Rotlisberger, Antonio „Tač“ Braun i kompanija idu na noge divizijskom rivalu Sinsinatiju, protiv koga imaju impresivan skor poslednjih nekoliko godina. Ekipa iz Pensilvanije vezala je sedam pobeda, a devet puta je slavila u poslednjih 10 susreta. Na prethodnih pet gostovanja Bengalsima u Ohaju pobedili su Stilersi. Domaćin je u odličnoj formi, lider je severa AFC-a, ali tradicija je apsolutno na strani gostiju.

Dalas je katastrofalan u napadu, a na AT&T stadionu stiže najbolja odbrana lige – Džeksonvila, koja se nije proslavila u Kanzasu. Jaguari igraju toplo-hladno, problem sa povredom startnog raning beka Leonarda Furneta nateralo je upravo da potpiše novog trkača, veterana Džamala Čarlsa. On je najbolje partije karijere pružao u Kanzasu.

Meč Ouklenda i Sijetla igra se u Londonu, na Vembliju, a ovo je verovatno poslednja šansa za oba tima ako žele da produže nadu za plej-of. Sihoksi i dalju imaju problema sa povredama ključnih defanzivaca. Ki Džej Rajt se još nije oporavio, a sezona je gotova za Irla Tomasa. Atlanta je desetkovana povredama defanzivaca, zato prima veliki broj poena (prošle nedelje u Pitsburgu čak 41) pa je za Meta Rajana i drugove meč protiv divizijskog rivala Tampe biti ili ne biti. Uz ranjenu odbranu, hendikep je neigranje i važnog „šrafa“ u napadu, raning beka Devontea Frimena.

Nezadrživi Los Anđeles Remsi ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv Denvera, koji je u seriji od tri poraza. Povoljna okolnost za goste što su se oporavili dvojica sjajnih risivera, Brendin Kuks i Kuper Kap. Oni su imali potrese mozga na prošlom meču u Sijetlu, ali su prošli protokol i staviće se na raspolaganju brutalno dobrom napadu Remsa koje maestralno predvodi Džered Gof.

Minesota i Hjuston su veliki favorit na svojim terenima protiv Arizone i Bafala. Vatra se očekuje u Majamiju gde stiže ove sezone fantastični Čikago. Odbrana Bersa je granitna, a blista najskuplji defanzivac u istoriji NFL-a Kalil Mek, koji će za šest godina u „gradu vetrova“ dobiti neverovatnih 141.000.000 dolara. Dolfinsi su odlično počeli sezonu sa tri pobede, a onda su demoliranu u Bostonu protiv Nju Inglanda, ali je bolniji neuspeh bio prošle nedelje, kada su ispustili prednost od 17:0 u Sinsinatiju. Kvoterbek domaćeg tima Rajan Tenehil je rovit, pod znakom pitanja je njegovo učešće, pa bi Bersi mogli da nastave trijumfalni niz.

Osim Atlante i Sijetla, prava bolnica je u redovima Indijanapolisa. Koltsi su oslabljeni neigranjem prvog risivera Ti Vaj Hiltona. Protiv Džetsa u Njujorku neće igrati ni tajt end Džek Dojl, levi gard Denzel Gud, sejftiji Klejton Geters i Matijas Farli, defanzivni linijaš Deniko Etri i defanzivni tekl Markus Hant, pa će Endru Lak i drugovi teško moći da računaju na pobedu protiv nepredvidivih Njujorčana. Prošle nedelje u timu Džetsa protiv Denvera eksplodirao je raning bek Ajzea Krauel, ali se povredio, pa je pod znakom pitanja za meč NA Met Lajf stadionu.

Karolina je favorit u Vašingtonu, a Panteri će u prestonici SAD da budu jači za iskusnog tajt enda Grega Olsona, koji se vraća u tim posle mesec pauze zbog povrede stopala. Domaćin ima problema sa povredama nekoliko igrača, a najveći hendikep je peh Ejdrijana Pitersona sa ramenom. Odlični trkač neizvestan je za duel protiv ekipe iz Šarlota.

NFL – ŠESTI VIKEND

Petak

Njujork Džajants – Filadelfija 13:34

Nedelja
19.00: (1,60) Atlanta (14,0) Tampa Bej (2,55)
19.00: (1,70) Sinsinati (13,0) Pitsburg (2,40)
19.00: (2,20) Klivlend (13,0) Los Anđeles Čardžers (1,80)
19.00: (1,20) Hjuston (15,0) Bafalo (5,40)
19.00: (2,55) Majami (14,0) Čikago (1,60)
19.00: (1,20) Minesota (15,0) Arizona (5,40)
19.00: (1,70) Njujork Džets (13,0) Indijanapolis (2,40)
19.00: (2,55) Ouklend (14,0) Sijetl (1,60) *igra se u Londonu, na Vembliju
19.00: (1,80) Vašington (13,0) Karolina (2,20)
22.05: (3,70) Denver (14,0) Los Anđeles Rems (1,35)
22.25: (2,40) Dalas (13,0) Džeksonvil (1,70)
22.25: (2,40) Tenesi (13,0) Baltimor (1,70)

Ponedeljak
02.20: (1,60) Nju Ingland (14,0) Kanzas (2,55)

Utorak
02.15: (1,20) Grin Bej (15,0) San Francisko (5,40)

*** kvote su podložne promenama

AFC

NFC

Foto: Action Images

 


tagovi

NFLNju Ingland PetriotsTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara