Peruničić posle razočaranja na Mundijalu: Nemate pravo da birate utakmice

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 14:01

„Svestan sam zbog čega sam ovde“, kaže selektor rukometne reprezentacije

Razočaranje. Reč koja najbolje opisuje utisak o učešću rukometne reprezentacije Srbije na Prvenstvu sveta u Nemačkoj i Danskoj. Ne samo zbog rezultata (a ostvarene su tek dve pobede protiv Južne Koreje i Bahreina), već zbog načina na koji utakmice izgubljene.

Poslednji primer je susret sa Argentinom, koja nema ni tradiciju, ni reputaciju u svetu rukometa, a opet je savladala našu selekciju (30:28) i poslala je na 18. mesto, u konkurenciji 24 tima.
Naši igrači nisu velike zvezde, ali mogu da budu i trebalo bi da se dokazuju. Nisu mi se svidele neke stvari protiv Bahreina i Argentine, pokušavam da ih promenim, jer uvek mora da postoji motiv. Rekao sam im 'postoji moja selekcija i prirodna selekcija igrača', jer nisam zadovoljan reakcijom pojedinaca. Ne igra se za najviši plasman, svestan sam da je najgori u istoriji, ali sam i svestan zbog čega sam ovde“, pojasnio je Nenad Peruničić.

Izabrane vesti

Selektor našeg državnog tima ocenio je da je na poraz od Argentine, između ostalog, uticala i povreda srednjeg beka Stefana Vujića.
Vodili smo do poslednjih pet minuta, a povreda Vujića je definitivno poremetila celu koncepciju. Desni bekovi bili su nesigurni, probali smo da kompezujemo pored mentalnog pražnjenja i žaljenja za drugom rundom. Ovi momci nemaju pravo da biraju utakmice i da kažu im je neka ispod časti“.

Naši momci su se danas vratili iz Nemačke.
Možemo da menjamo ceo sistem, ali igrači moraju sebe da menjaju ako misle da u najkraćem mogućem roku budemo još bolji“, dodao je selektor Peruničić.

FOTO: Reuters


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSP u rukometuNenad Peruničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara