PET NA PET - Bojan Marović: Kad su podigli ruku mom ocu kao pobedniku, ljubio sam televizor od sreće

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.03.18. | 09:22

Popularni pevač svojevremeno je trenirao košarku, a uzori su mu bili Đorđević, Šćepanović i Paspalj!

Bojan Marović je crnogorski pop pevač i glumac. Rođen je 21. maja 1984. godine u Podgorici. Od malih nogu je pokazivao talenat za muziku. Završio je osnovnu školu „Boro Ćetković“, zatim Srednju muzičku školu i Akademiju lepih umetnosti u Beogradu.

Diskografija, 2001. godine je pobedio u serijalu karaoka koji je organizovao podgorički kafe-bar „Epicentar“. Naredne godine je prvi put nastupio u javnosti na festivalu Sunčane skale. Majka Sanja mu je za 18. rođendan poklonila numeru „Više te nema“ sa kojom je osvojio prvo mesto na Večeri novih zvezda. Sledeće, 2003. godine je ponovo učestvovao na Sunčanim skalama. Sa pesmom „Tebi je lako“ je bio prvi i ona je, kao i prethodna, postala veliki hit. Na Ohridskom festival 2004. godine je pobedio. Predstavio se numerom „Ako se ikada vratiš“ i osvojio je Grand Prix, nagradu publike, nagradu za najbolju interpretaciju i nagradu „Dolni Saraj“ (nagradu grada Ohrida). Snimio je prvi album pod nazivom „Krio sam“ na kome se posebno izdvojila istoimena numera. Godine 2005. ostvario je prvu ulogu u crnogorskom filmu „Imam nešto važno da ti kažem“ i glumio je Balšu. Sledeće, 2006. godine je predstavio singl „Srno malena“. 2007. godine je objavio album „Litar neba“. Na njemu se nalazi pesma „Kao ti“ koja na YouTube-u ima 1.519.561 pregled. Ponovo je pobedio na Ohridskom festivalu sa numerom „Ničeg nema“.

Izabrane vesti

Na radijskom festivalu 2008. godine je učestvovao sa pesmom „Da moja si“ i izdao je singl „Zrno bibera“. Godine 2009.  pojavio se na festivalu u Vrnjačkoj Banji i otpevao je „Od sreće južno“. Godine 2010. na festivalu Pjesma Mediterana promovisao  je numeru „Svaki korak tvoj“, a 2011. uradio je treći studijski album „Za tebe i mene“ za izdavačku kuću City records. Godine 2013. na Radijskom festivalu izveo  je duet „Bićeš moja“ sa Vidrom i izbacio singl „Koliko volim te ja“, a 2016.  uradio je duet „Da l’ si spremna“ sa grupom Preduzeće.

Kao ambasador fondacije "Budi human" rado se odazvao našem pozivu da u plemenitom tiketu pokuša da ostvari dobitak koji bi otišao upravo fondaciji Aleksandra Šapića. Inače, kompanija MOZZART i kroz ovu akciju, ali i na godišnjem nivou pomaže rad fondacije "Budi human". Privatni život, 2001. godine je preminuo Bojanov otac Darko koji je bio bokser podgoričke Budućnosti. On je tada postao glava porodice i brinuo je o majci i o deset godina mlađem bratu Borisu koji je njegova inspiracija. Odrekao se košarke da bi bio uz svoju porodicu. Evo još neki detalja o Bojanu u današnjoj rubrici Pet na pet.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

“Trenirao sam košarku. I danas je igram i uvek sa puno žara i borbe jer neke stvari se ne menjaju. Poslednji put sam razbio arkadu, ali to je sve igra i ne štedim se.

Trenirao sam desetak godina, bio sam plejmejker. Trenirao sam sa velikim stručnjacima, ali život je rasporedio drugačije karte. Kad sam izgubio oca Darka Marovića, koji je bio reprezentativac SFRJ i SRJ član Partizana i Budućnosti kao i osvajač Zlatne rukavice i prvak SFRJ, jednostavno nije se moglo dalje morao sam da se posvetim drugim stvarima”.

2. Da li je tokom bavljenja košarkom bilo uzora, sportskih ili životnih?

“Kao basketaš imao sam razne uzore, ali uvek sam voleo Saleta Đorđevića, Vlada Šćepanovića i naravno Žarka Paspalja. Voleo sam tad i sad taj duh igre i taj odnos koji su pokazivali, i taj momenat koji danas sportu nedostaje... Danas klinci pričaju o parama, a sve ostalo nek dođe onako kako mora. Sanjao sam NBA , ali dobro sad imam neki drugi teren i na tom terenu sam Sale Đorđević i često pogodim kao on protv Huventuda ili protiv Hrvatske...”.

3. U navijačkom srcu našlo se mesto za koji klub? 

“Podgorička Budućnost je moj klub. Od malih nogu sam navijač Budućnosti. Kad god treniram u teretani, nosim dres tog kluba. Uvek navijam svim srcem, često dođem u Pionir kad igra Budućnost ... Moj brat igra fudbal za Dorćol , i kad možemo idemo da navijamo”.

4. Da li postoji sportski događaj koji ćete pamtiti celog života?

“Zlatna rukavica u Beogradu Marović - Vidal (Kubanac i svetski šampion u perolakoj kategoriji). Kad su podigli ruke mom ocu kao pobedniku ljubio sam televizor. Ne možete da poverujete, cela ulica je slavila, svi smo bili Darko Marović, bar na minut”.

5. Vaš životni i sportski moto?

“Ima ih više…Tiha voda breg roni. Verujte ništa nije nemoguće, uvek ima načina, sve možeš...To govorim i bratu ... Ustani danas da bi leteo sutra, gord ne budi i nikad ne sudi”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na duel Evrolige, Valensija – Real Madrid?

 “Ovo je svakako prava poslastica za sve ljubitelje španske košarke. Valensija ne pruža ni približno dobre partije u Evropi kao što se očekivalo. Izgleda da joj domaće prvenstvo mnogo više prija nego evropsko. Ni Real nije tako ubeljiv kao ranijih godina, ali je ipak jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu. U ovom meču biće oslabljeni za Dončića, Ljulja i našeg Kuzmića, ali su i bez njih moćan tim. Predlažem dvojku na Kraljevski klub koji garantovano pobeđuje“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 7810 EVRL Valencia - Real Madrid ki 2 1,35
Ukupna kvota1,35

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara