PET NA PET - Dobrosav Dole Melajac: Odlaskom na OI u Rio ispunio se moj životni san

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.06.18. | 08:31

Fizioterapet čuvene atletičarke Ivane Španović ističe da tim srpske skakačice diše kao jedna porodica

Dobrosav Dole Melajac je od 2014. godine fizioterapeut u timu Ivane Španović. Nešto ranije, tačnije, 2012. godine postao je fiziterapeut Atletske reprezentacije Srbije. Dole za Mozzart Sport naglašava da mu  je čast što je deo Ivaninog tima, ali i da ova ekipa diše kao jedna porodica! Ljubav prema sportu uticala je da u slobodno vreme posećuje Mozzart kladionice i ispisuje po neki tiket. Nedavno je sastavio 715. MOZZAR- tov plemeniti listić u društveno odgovornoj akciji Humanitarni tiket u podne.

Najviše voli da na tiketima odigra Evroligu, ali i evropske košarke utakmice uopšte. Kada su Grend slem turniri na programu, odigra i po neki teniski meč. Ovim putem je predložio da se i velika Atletska takmičenje nađu u listi. Bile su ponude za Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali Melajac bi voleo da se u ponudi nađe i Dijamantska liga.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno  trenirali  neki sport i koji?
“Trenirao sam fudbal. To je bila moja velika ljubav. Igrao sam za manje klubove, a potom sa sa terena prešao na tribine. Bio sam veliki navijač. Potom je na red došla ‘kraljica sportova’. Ušao sam u srž atletike, idem na velika takmičenja, pratim sve srpske velikane, naravno od Ivane Španović pa sve ostale”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“U mojim tinejedzerskim danima naši košarkaši su bili ti koji su donosili medalje i radosti. Desila se Atina '95, Atlanta '96, Barselona '97 i na kraju opet Atina '98 i Svetska kruna. Tako da su moji uzori, ne idoli, bili ti košarkasi Đorđević, Danilović, Paspalj...”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Klub koji nosim u navijačkom srcu je svakako čačanski Borac! Tu ljubav prema Borcu mi je usadio otac, sa kojim sam i odlazio na utakmice kada sam bio klinac.U fudbalskom klubu sam i počeo najpre da radim, kasnije je došla atletika. Ove godine fudbaleri nisu doneli veliku radosti, ali su košarkasi zaigrali kao nekada i doneli su mnogo radosti košarkaškom Čačku! Ostaje žal za plasmanom u ABA ligu, ali sam siguran da će to ispraviti već sledeće godine”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Svakako Olimpijske igre u Riju. Ispunio sam životnu želju time sto sam kao fizioterapeut Atletske reprezentacije i Ivane Španović bio deo svega toga. Nezaboravno”.

5. Životni i sportski moto?
Životni moto... ,’Sve dok stvari matematički ne postanu nemoguće, nastaviću da se borim’, rekao je jednom Mihael Šumaher.

Bonus pitanje za: Šta u MOZZARTU odigrati na prijateljskom sustetu između JAPANA i PARAGVAJA?
Ukratko, reč je o japanskoj generalci pred prvu utakmicu Grupe H sa Senegalom, igra se. U Izbruku u tu svrhu sparinguje Paragvaj, koji je ove godine igrao jedino sa SAD, i izgubio s minimalcem. Japan je takođe u problematičnoj formi, budući da zemlja izlazećeg sunca nije pobeđivala 2018. godine, i da je izgubila tri minule pripremne utakmice. 

" Pobeda Japana, i zmeđu dva i tri gola, 1&2-3", kladilački je pozdrav na kraju rubrike od Dobrosava Melajca.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 15:05 6622 MPR Japan - Paraguay kmb 1&2-3 6,25
Ukupna kvota6,25

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara