PET NA PET – Ivan Jevtović: Moji uzori su bili čuveni fudbaleri Tigana, Sokrates, ali i legendarni glumac Robert De Niro

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.12.18. | 10:09

Glumac, reditelj, muzičar, sportista Ivan Jevtović nema drugu opciju osim pobede!

Naš današnji gost u rubrici “Pet na pet” je glumac Ivan Jevtović. Rođen je u srpskoj prestonici i pohađao je Prvu beogradsku gimnaziju. Potom je završio je FDU kao najbolji student generacije u klasi profesorke Gordane Marić.

Bio je stalni član pozorišta “Boško Buha”, ali je značajne role ostvario i u Narodnom pozorištu, BDP-u, JDP-u, Zvezdara teatru, Ateljeu 212 čiji je danas član.

Izabrane vesti

Igrao je u filmovima “Stršljen”, “Nebeska udica”, “Ringeraja”… seriji “Urgentni centar”…

Dobitnik je velikog broja nagrada poput užičke za najboljeg mladog glumca, nagrade “Car Konstantin”, “Zlatni ćuran”…

Vanredni je profesor na umetničkim akademijama i bio član benda “Deca loših muzičara”…

Isticao se i na sportskom planu u šta se možete uveriti nakon što pročitate Ivanove današnje odgovore za naš portal.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

Bavio sam se raznim sportskim aktivnostima, a ozbiljno sam trenirao fudbal. Tačnije, prvo sam igrao na betonskom terenu na Novom Beogradu, a kasnije bio član PSŽ-a. Šta se dogodilo. Moj otac Vladimir Jevtović, pamtimo ga kao glumca i profesora na FDU, dobio je poziv da ode u Pariz. U Francuskoj je obavezno bavljenje nekim sportom, brat se bavio plivanjem, ja fudbalom… Trener je sugerisao ocu da mogu postati dobar igrač, ali smo se vratili u srpsku prestonicu. Potom sam igrao u Radu, OFK Beogradu i zatim prekinuo ozbiljniju fudbalsku karijeru. Okrenuo sam se velikom tenisu, malo na terenima Energoprojekta, pa nešto malo u TK ‘Partizan’… Ako me pitate koji trenutno sport upražnjavam, to je samo trčanje”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

Kad su fudbaleri u pitanju čuveni Žan Tigana, igrao je desnu polutku, nosio broj osam i bio deo sjajne francuske reprezentacije. Pored Francuza obožavao sam Brazilca, čuvenog Doktora Sokratesa, jedinstvenog u svakom pogledu. Kad je u pitanju gluma, jedan je Robert De Niro”.

3. Koji klub nosite u srcu?

Tim za koji navijam i koji volim je Crvena zvezda”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

Uvek ću se sećati nastupa u fudbalskoj reprezentaciji Srbije za koju su igrali umetnici. Učestvovali smo na prvenstvu koje ima umetnički, sportski i humanitarni karakter. U selekciji su bili i Viktor Savić, Aleksandar Radojčić, Andrija Kuzmanović, Bane MVP, Bojan Leksington… Nastupili smo u čuvenom moskovskom Gorki parku i uzeli srebrnu medalju”.

5. Životni i sportski moto?

Pobeda i samo pobeda”

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu koja dolazi iz elitne Lige šampiona, Liverpul – Napoli. Gosti drže prvu poziciju u za nas interesantnoj grupi u kojoj je i Zvezda. Domaći bi morali da trijumfuju ukoliko gaje ambicije da odu u narednu fazu. Poslednja tri trijumfa ulivaju optimizam za izabranike Jirgena Klopa, ali poraz od Beograđana može skupo da ih košta. U Italiji je pobedio Napoli sa 1:0. Tim Karla Anćelotija je poslednji poraz doživeo pre 12 mečeva.

Možda pokušati sa jedan, iks uz tri plus”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petIvan Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara