PET NA PET - Svetislav Bule Goncić: Bavio sam se karateom i gimnastikom, ali obožavam atletiku, automobilizam i Moto GP

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.08.18. | 08:22

Poznati glumac navija za srpske reprezentativce u svim sportovima

Svetislav Bule Goncić diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Minje Dedića 1982. godine. Stalni je član Pozorišta Atelje 212  od 1983. godine. U periodu od 1996-1998. bio je Predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije.

Na mestu direktora Pozorišta na Terazijama bio je od 1998. do 2000. godine. Autor je više dokumentarnih filmova („Strategija iluzije“, 2005, „Trajanje“, 2006). Bio je voditelj dečjeg kviza „Kroz vrata znanja do putovanja“.  Dobitnik je Grand Prix Filmskog Festivala u Nišu 1982. godine, kao i nagrade „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“, 1991. Debitovao je na filmu „Spomen ploča“ iz 1971, kada je imao 11 godina. Iz tih dečačkih dana, publika ga najviše pamti po ulozi Raše Petrova u seriji „Salaš u Malom Ritu“. U međuvremnu je glumio u velikom broju pozorišnih predstava, filmova, TV serija, počev od „Ludih godina“, preko filmova „Šećerna vodica“ , „Una“, „Sveti Georgije ubija aždahu“ i serija „Metla bez drške“, „Gore dole“, „Srećni ljudi“ „Porodično blago“.

Izabrane vesti

U telenoveli „Istine i laži“ koja se prikazuje na Prvoj televijziji, tumači ulogu Radeta Božića, bogatog vlasnika fabrike. Punog srca podržao je društveno odgovorni rad kompanije MOZZART, a dao je interesntne odgovore za rubriku “Pet na pet”.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Svakako, bilo je tu džudo, karate i gimnastičkih aktivnosti. Više sam se bavio karateom i gimnastikom. Poznato je da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da će postati vrhunski sportista. Svako ima neki svoj put… Sad sam u lepim godinama pa od sportova upražnjavam košenje trave, nošenje, pranje…i tu je obavezna vožnja motora”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Pošto sam obožavao i obožavam atletiku jedan od omiljenih sportista bio mi je nekadačni skakač u dalj Nenad Stekić. U mlađim danima voleo sam i gimnastiku i velikane poput Nađe Komaneči, olimpijca Miroslava Cerara”. 

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Sebe svrstavam u ljude koji najviše navijaju za reprezentaciju Srbije, u bilo kom sportu…Evo, od naših neverovatnih vaterpolista, oni su nam najsvežiji primer, košarkaša, odbojkaša, fudbalera…”.

 4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Mnogo je vrhunskih sportskih manifestacija koje pamtim. Evo, volim automobilizam, motociklizam…70 –tih godina minulog veka obožavao sam Dejana Zdravkovića, ali i mnoge druge. Pratim, kao i većina MotoGP koji ne bi bio to što jeste da nema Valentina Rosija. Obožavam atletiku, velike mitinge, prvenstva na kojima obožavam taj spoj duha i tela. Padaju novi rekordi u mnogim disciplinama i to je nešto posebno”.

5 Životni i sportski moto?
“U zdravom telu zdrav duh. Ništa lepše od te krilatice koja je najtačnija i puno toga govori”.

Bonus pitanje za našeg gosta Bula Goncića: Šta u MOZZARTU odigrati na revanš meč Trnava – Crvena zvezda. U prvom duelu bilo je nerešeno 1:1. U međuvremenu, Slovaci su slavili u domaćem šampionatu i to sa ubedljivih 3:0. Beograđani su identičnim rezultatom savladali Spartak. Sa puno optimizma oba tima dočekuju revanš meč.

“Verujem da će biti više golova nego u Srbiji pa predlažem da se okušate sa tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 6410 LŠK Trnava - Crvena Zvezda ug 3+ 2,30
Ukupna kvota2,30

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petSvetislav Bule Goncić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara