Pitsburg vraća dug sa kamatom, šampion autsajder u Nju Orleansu

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.11.18. | 10:36

Džeksonvil je prošle sezone bio koban za Stilerse, ali Ben Rotlisberger, Antonio “Tač” Braun i kompanija željni osvete. Filadelfiji visi plej-of, ali branilac krune teško može da se vadi u Mercedes domu protiv brutalnih Sejntsa

Fantastičnim mečom u Sijetlu počeo je 11. vikend NFL šampionata, a danas nas očekuju nova uzbuđenja “preko bare”. Prošle sezone je noćna mora za Pitsburg bio Džeksonvil. Ekipa sa Floride je dva puta ponizila Stilerse i to na njihovom Hajnc fildu. U ligaškom delu sezone bilo je čak 30:9, a u polufinalu AFC-a 45:42. U ovom prvenstvu, stvari su drugačije. Ekipa iz Pensilvanije igra fantastično, vezala je pet pobeda, dok je pravi haos u Džeksonvilu. Domaćin ima pet poraza u nizu i od ekipe koja je bila viđena za doigravanje pre početka sezone, sada je na poslednjem mestu juga AFC-a.

Ben Rotlisberger je sve bolji. Gorostasni kvoterbek Stilersa briljirao je pre 10 dana kada je njegov tim razbio Karolinu 52:21. Konekcija sa Antoniom “Tač” Braunom je opet na nivou iz ranijih sezona, odbrana je zategnuta, Stilersi pucaju od samopouzdanja pa će teško domaći Jaguari moći da se odupru jednom od kandidata za 53. Superboul koji je na program u Atlanti u febraru naredne godine. Gosti su prethodne nedelje i defintivno ostali bez asa Lejviona Bela, koji je odlučio da propusti celu sezonu zbog sukoba sa upravom. Ali, tu je prošlogodišnja ruki senzacija Džejms Koner. Mladi raning bek je iskoristio odustvo Bela i odlično ga zamenio. Protiv Pantersa imao je potres mozga, ali je prošao strogi NFL protokol i najverovatnije će biti u timu. Jedina dobra vest za domaćina da se posle dva meča pauze u tim vratio kornerbek Ej Džej Boje.

Izabrane vesti

Šampion je autsajder u Nju Orleansu. Filadelfija igra loše ove sezone, visi za plej-of, a branilac trofeja Vinsa Lombardija imaće nemoguću misiji kako da zaustavi brutalni Nju Orleans. Podatak da su Dru Bris i drugovi na poslednja dva meča postigli 96 poena govori o napadu Sejntsa, koji je bukvalno nezaustavljiv. Gosti imaju mnogo problema sa povredama, pogotovo defanzivaca. Prošle nedelje u porazu od Dalasa povredio se jedan od najboljih kornerbekova lige Ronald Darbi, što je veliki hendikep za ionako osakaćeni sekendari odbrane Iglsa.

Divizijski derbi koji bi mogao da odluči o lideru severa NFC-a igra se u Čikagu, gde gostuje Minesota. Bersi sa Mičom Trubiskim igraju iznad očekivanja. Gosti su u naletu, kvalitetnija ekipa sa više rešenja u napadu, pa bi Kirk Kazins mogao da napravi brejk na Soldžer fildu.

Karolina je dobila šamarčinu u Pitsburgu proteklog vikenda, pa Kem Njuton i Panteri moraju da se vade u Detroitu protiv slabih Lajonsa, koji su u seriji od tri poraza. I nekada moćni napad iz grada Forda koji je predvodio Metju Staford sada je destekovan povredama i očajnom ofanzivnom linijom koja nimalo ne štiti svog kvoterbeka. Najbolji risiver tima Marvin Džons je bio rovit prethodne nedelje, propustio je nekoliko treninga, ali će igrati protiv Pantersa. Karolina bi morala da iskoristi lošu formu Detroita, pobedi i približi se plej-ofu.

Za Baltimor je meč protiv ljutog divizijskog rivala Sinsinatija biti ili ne biti posle tri vezana poraza. Kvoterbek Rejvensa Džoe Flako je povređen i pod znakom pitanje je za ovaj susret. Ukoliko ne bude igrao šansu vrebaju ruki Lamar Džekson i veteran Robert Grifin. Bengalsi su pobedili u osam od poslednjih 10 mečeva protiv Baltimora, ali će igrati bez prve zvezde, povređenog risivera Ej Džej Grina. Sinsinati posle Tampe ima najgoru odbranu u ligi, primio je čak 288 poena, pa je protekle nedelje smenjen defanzivni koordinator Terel Ostin.

Atlanta i Dalas biju bitku za ostanak u igri za plej-of. Oba tima imaju skor 4-5. Biće to duel odličnog napada Falkonsa i granitne odbrane Kaubojsa. Domaćin i dalje ima desetkovanu povredama odbranu, pa će sve nade da budu položene u napad koji predvode Met Rajan i Hulio Džons. Čardžersi su vezali šest trijumfa i veliki su favoriti protiv Denvera. Defanzivni end i prošle sezone vođa odbrane tima iz Los Anđelesa Džoe Bosa mogao bi konačno da debittuje u ovom šampionatu. Indijanapolis i Tenesi igraju bitan divizijski duel koji bi mogao poraženog da ostavi bez nade za doigravanje.

NFL – 11. VIKEND

Petak

Sijetl – Grin Bej 27:24

Nedelja
19.00: (1,60) Atlanta (14,0) Dalas (2,55)
19.00: Baltimor - Sinsinati 
19.00: (2,55) Detroit (14,0) Karolina (1,60)
19.00: (1,70) Indijanapolis (13,0) Tenesi (2,40)
19.00: (3,10) Džeksonvil (14,0) Pitsburg (1,45) 
19.00: (1,80) Njujork Džajants (13,0) Tampa Bej (2,20)
19.00: (2,55) Vašington (14,0) Hjuston (1,60)
22.05: (1,45) Arizona (14,0) Ouklend (3,10)
22.25: (1,25) Nju Orleans (15,0) Filadelfija (4,60)
22.25: (1,30) Los Anđeles Čardžers (15,0) Denver (4,00)

Ponedeljak
02.20: (1,70) Čikago (13,0) Minesota (2,40)

Utorak 
02.15: (1,60) Los Anđeles Rems (14,0) Kanzas (2,55)

Kvote su poldožne promenama

Foto: Reuters


tagovi

NFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara