Pljusak, gromovi, prekid - preokret: Delfini se zagrevali za Hrvate

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 23:05

Australija odlično počela, ali nakon pauze pala...

Uz jaku kišu, grmljavinu i jednočasovni prekid meča usled ozbiljnog nevremena, Srbija je stigla do prvih bodova u ovogodišnjoj Svetskoj ligi. Australija je pobeđena na Tašu rezultatom 12:8 (4:5, 3:0, 4:3, 1:0), pa se može konstatovati da je napravljena dobra uvertira pred sutrašnji derbi sa Hrvatskom

Australijanci su se pokazali kao nezgodan protivnik, pogotovo u uvodnim minutima utakmice, kada su poveli s velikih 3:0. Momci Dejana Savića uspeli su da se vrate pogocima Ćuka i Filipovića, posle čega se Srbija održavala na minus jedan. I tako sve do pomenutog prekida, na koji je Australija otišla s prednošću 5:4.

Izabrane vesti

Pauza se neočekivano odužila, grmljavina nikako nije prestajala i čak je postojala opcija da se meč nastavi sutra. Na kraju, oba selektora složila su se da sačekaju koliko je potrebno, dok se nevreme ne smiri. Ispostavilo se da je prekid više odgovarao našim momcima. Otkako su se igrači vratili u bazen Srbija je u potpunosti dominirala. Napravila seriju 4:0, povela sa 8:5 (Vico, Mitrović, Rašović, pa opet Mitrović) i trasirala put ka pobedi. 

Sve dileme otklonjene su u finišu treće deonice, posle dva vezana pogotka Andrije Prlainovića za 10:6 i 11:6. Tog momenta naši momci mogli su da povuku ručnu. Trebalo je sačuvati snagu za sutra i okršaj sa Hrvatima...

Osim juriša na 12. zlato u Svetskoj ligi (računajući one dve kao SCG) i potvrdu apsolutne dominacije u ovom takmičenju, odnosno nagrade od 350.000 dolara, Delfini se bore i za plasman na Olimpijske igre u Tokiju dogodine. Podsetimo, samo najbolji na ovom turniru obezbediće prolaz na najvažniju sportsku smotru na svetu. 


SRBIJA - AUSTRALIJA 12:8
(4:5, 3:0, 4:3, 1:0)

SRC "Tašmajdan".

Srbija: Pijetlović, Mandić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović, Vico 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

Australija: Denerli, Kembel 1, Ford 1, Kajes, Pauer 2, Lahlan 1, Rouč, Janger 1, Bruks, Put, Hauden 2, Edvards, Hrisantos.


SVETSKA LIGA – 1. KOLO

Utorak

GRUPA A
Mađarska - Kanada 9:10
Japan - Španija 10:18

GRUPA B
Hrvatska - Kazahstan 20:4
Australija - Srbija 8:12

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara