Posle beogradskog uragana Srbija potopila Hrvatsku

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 22:12

Srbija odnela pobedu u 2. kolu Svetske lige - 11:10

Uragan kakav se ne pamti je pogodio tokom dana Beograd, ali ispod vode na kraju dana ostala je – Hrvatska. Vaterpolo spektakl, večiti derbi u 2. kolu Svetske lige pripao je Srbiji, koja je dugo lomila i na kraju slomila komšije i time otvorila sebi put ka polufinalu – 11:10.

Uvek pršti u vodi kada igraju Delfini i Barakude, ali ovog puta utakmica je imala uvertiru kakva do sada nije viđena. Nebo se sručilo na Beograd u popodnevnim časovima, pravi uragan se obrušio na glavni grad, bilo je pitanje da li će se program uopšte održati.

Izabrane vesti

Ipak, kada je sve stalo, vaterpolisti su krenuli na radne zadatke. Najpre Španci i Mađari, pa Australijanci i Kazahstanci, a onda kao šlager večeri, Srbi i Hrvati.

I još jedna uvertira koja se retko viđa. Za promenu, nešto za pohvalu. Kada je intonirana himna Hrvatske, nijedan zvižduk se nije čuo! I to da dočekamo...

A, u bazenu – ključala je voda! Gol za gol, celo prvo poluvreme se igralo u ritmu: pogodak Hrvatska, pa pogodak Srbija. Sve vreme su komšije bežale, a naši vaterpolisti stizali, nijednom razlika nije išla na dva gola.

I tako je bilo sve do sredine treće četvrtine. Na 6:6 otvorila se kontra za Delfine, koju je realizovao Aleksić, doneo Srbiji prvo vođstvo na utakmici i time potpuno preokrenuo tok meča. Sa 6:6 ekspresno se došlo do 9:6 i tim Dejana Savića je imao otvoren put ka pobedi.

Kao da je to vođstvo vezalo ruke srpskom timu. Potpuna blokada u bazenu! Filipović je promašio peterac, Mitroviću ispala lopta kod igrača više, Pijetlović dobio isključenje kada je već uzeo rivalu loptu... I na četiri minuta pre kraja – drama! 9:9!

Probudili su se Delfini na vreme. Prazan hod prekinuo je mladi Stojanović trećim golom za 10:9, a pobedu je doneo stari vuk Andrija Prlainović.

Stojanović je sa tri gola bio najefikasniji u timu Srbije, Filipović, Prlainović i Ćuk su postigli po dva pogotka, a jedan Aleksić i Mitrović. Kod Hrvatske, Joković je bio strelac četiri gola, dok je Garsija bio dvostruki strelac, a po jedan pogodak su postigli Vukčević, Fatović, Buljubašić i Vrlić.

Pobeda za Srbiju u drugom kolu, ali sve miriše da će biti novog susreta već za koji dan...

Foto: Starsport

SVETSKA LIGA

2. kolo
Japan – Kanada  17:7
/Arai 4 – Halađan 2/

Mađarska – Španija  15:12 pen (12:12)
/Pastor 4 – Granados 4/

Australija – Kazahstan 14:5
/Kembel 2 – Aubakirov 2/

Srbija – Hrvatska
/Stojanović 3 – Joković 4/

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara