Prvi veliki derbi u LŠ

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.09.18. | 13:08

Rajn Nekar Leven i Barselona ukrštaju koplja u okviru prve runde najkvalitetnijeg kontinentalnog takmičenja u rukometu

Prvi veliki derbi u novom izdanju rukometne Lige šampiona igraju vicešampion Nemačke Rajn Nekar Leven i dugogodišnji vladar Španije, Barselona. U prošloj kampanji su oba tima razočarala, pošto nisu uspela da stignu do Fajnal fora, gde im je objektivno bilo mesto. Baš iz tog razloga ove sezone Lavovi i Katalonci imaju visoke ambicije.

Rajn Nekar se već naigrao utakmica ove sezone i krenuo u berbu pobeda. Na ukupno sedam odigranih mečeva ostvario je isto toliko pobeda, od čega dve u nacionalnom kupu, gde je savladao slabije rivale u uvodna dva kola tog takmičenja. Posle toga ekipa iz Manhajma igrala je duel Superkupa protiv aktuelnog prvaka Flenzburga i glatko ga porazila sa 33:26, čime je pokazala snagu i najavila napad na sve domaće trofeje ove sezone. Prethodne godine Lavovi su osvojili kup, ali im je šampionska titula izmakla u finišu prvenstva. Odbrana sastava Nikolaja Jakobsena osetno je jača dolaskom srpskog levog beka Ilije Abutovića iz Vardara, a za sada se od pojačanja istakao i pivot Janik Kolbaher, pridošlica iz Veclara.

Izabrane vesti

Barselona nije imala toliko provera u ranoj fazi sezone, ali takođe zna samo za trijumfe. Asobal Superkup je već osvojen, i to sigurnom pobjedom 35:27 nad La Riohom, ali u klubu su i dalje pod utiskom činjenice da su zakazali u Ligi šampiona. Malo opravdanje je to što ih je eliminisao Monpelje, koji je kasnije i osvojio pehar. Poslednji trofej prvaka Evrope Blaugrana je osvojila 2015. godine i od tada je u tri sezone, čak dva puta ostala bez plasmana na završni turnir. Sada nikako ne žele da se situacija ponovi i u tu svrhu su napravili određene promene. Ekipu su pojačali Petrus, Duarte, Mortensen, Fabregas, kao i golman Moler.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7580 R.N.Lowen - Barcelona up manje (56.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Sreda
17.15: (4,40) Koks (9,00) Ademar Leon (1,30)
18.00: (5,20) Motor (11,0) PSŽ (1,22)
18.30: (1,65) Dinamo Bukurešt (8,00) Elverum (2,70)
19.00: (2,00) Rajn Nekar Leven (8,00) Barselona (2,10)

*** kvote su podložne promenama


Foto: Shutterstock


tagovi

Rajn Nekar LevenRK BarselonaEHF Liga šampionasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara