Gol Gavrikova
Gol Gavrikova

(R)OAR! Ledeni nokaut za 27 sekundi

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 10:55

Olimpijski tim Rusije pobedom od 3:0 nad Češkom plasirao se u finale na ZOI u Pjongčangu

Hokejaška reprezentacija OAR-a, to jest Olimpijskog tima Rusije probila se u finale u Pjongčangu pošto je slavila protIv Češke Republike sa 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).

Bio je to tvrd meč, kao što se i dalo očekivati. Rusi su opravdali ulogu favorita uspevši da iseku "gordijev odbrambeni čvor" na drugoj strani ledene ploče. Česi su išli na to da sačuvaju svoj i eventulano jednom probuše gol velikog i kvalitetnijeg protivnika, ali im se nije dalo.

Izabrane vesti

Predstavnici najveće zemlje sveta, koji su u Pjongčangu u prednosti nad ostalim timovima pre svega zato što imaju najkvalitetniju ligu, KHL koja je koliko-toliko kompenzovala izostanak NHL zvezda, od početka su pritiskali stare rivale koji su u Koreju stigli desetkovani izostankom najboljih igrača iz najjače hokejšake lige na svetu kojima je bilo zabranjeno učešće na ZOI. Polufinale je za ovaj tim zapravo veliki domet, tako da je malo ko očekivao da oni prođu u finale.

Rusija je naon pritiska nad Česima, koji je trajao pratktično od samog starta polufinala konačno povela u drugoj trećini, tačnije u 28. minutu nakon odlične asistencije najveće zvezde tima, Pavela Datsjuka ka Nikiti Gusevu koji je bio nemilosradan zakucavši pločicu u sam svod gola. Mora se priznati da je situacija bila veoma diskutabilna i da nema sumnje da je ruski hokejaš smetao golmanu Češke Pavelu Fransuzu, i to tako što je stajao ispred njega u njegovom prostoru. Nakon dužeg većanja sudije su ipak priznale pogodak za veliko slavlje na tribinama.

Sumnjivi pogodak Guseva

Bukvalno u sledećem napadu, tačnije u munjevitoj kontri Rusi su duplirali vođstvo 27 sekundi nakon prvog gola i to preko Vladislava Gavrikova. Imali su Česi nakon toga pritisak, dali sve od sebe da makar jednom savladaju Vasilija Košečkina, ali nije išlo. Ruska brava je ipak ostala zaključana, a Ilja Kovaljčuk je 20 sekundi pre kraja postavio konačnih i zasluženih 3:0. Česi su dali sve od sebe, ali su ipak naišli na jačeg rivala.

Drugi polufinalni susret igra Nemačka protiv moćne Kanade. Zemlja sa samog severa Amerike je apsolutni favort i bilo bi čudo da se ne nađe u finalu. Ipak, Panceri su Panceri, lako se neće predati, tu nema sumnje, što pokazaju u rezultati iz Pjongčanga gde su se vadili iz pepala od početka.

Utakmica za bronzanu medalju zakazana je za subotu od 13.10, a finale za polednji dan 23. Zimskih olimpijskih igara, u nedelju od 05.10 časova po srednjoevropskom vremenu.

(foto: Action Images)


tagovi

hokej na leduZOI 2018PjeongčengPavel Dacjuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara