Kem Njuton, kvoterbek Pantera
Kem Njuton, kvoterbek Pantera

Remsi jure kao brzi voz, Super Kem ruši Sinsinati

Vreme čitanja: 5min | ned. 23.09.18. | 13:45

Prvi put igraće se derbi Los Anđelesa i to na kultnom Koloseumu. Četa Šona Mekveja gazi na startu sezone. Atlantu meče povrede nosilaca igre. Karson Venc dobio zeleno svetlo od lekara, mogao bi opet da predvodi napad Filadelfije

Nema favorita ove sezone u NFL šampionatu. Prva dva kola su prštala od neočekivanih rezultata. U nedelju će epicentar da bude na čuvenom Koloseumu gde će se igrati prvi derbi Los Anđelesa. Remsi dočekuju novokomponovane komšije, Čardžerse, koje su prošle sezone stigle u "grad anđela" iz San Dijega. Četa Šona Mekveja, najmlađeg glavnog trenera u NFL-u (ima samo 32 godine) izgleda fantastično ove sezone, pogotovo u napadu. Briljira Tod Gurli, sjajni raning bek, koji je najplaćeniji igrač na toj poziciji u šampionatu, dok je veliko pojačanje na poziciji vajd risivera dolazak iz Nju Inglanda Brendona Kuksa.

Odbrana koju predvode sve sami asovi - Aron Donald, Ndamokung Su, Markus Piters i Agib Talib prošle nedelje protiv Arizone nije primila nijedan poen. Crno se piše gradskom rivalu, Čardžersima, koje predvodi uvek neprdvidii veteran na poziciji kvoterbeka Filip Rivers. Gosti će biti oslabljeni neigranjem vođe odbrane, prošlogodišnjeg rukija Džoea Bose, koji se još nije oporavio od povrede. Propustio je i prethodna dva susreta u novoj sezoni.

Izabrane vesti

Mnogi "preko bare" vide Remse u Superboulu. Ekipa je iskusnija ove godine, u napadu deluju još ubitačnije, pa imaju ulogu favorita u bici za Los Anđeles. Očekuje se "revolveraški" obračun kvoterbekova Džereda Gofa i iskusnog Riversa, pa bi ovo mogao da bude meč sa mnogo poena.

Atlanta ima problema sa povredama na startu sezone. Već posle prvog meča u Filadelfiji na duži period van terena su defanzivci Kijano Nil (završio sezonu zbog pokidanih ligamenata kolena) i Dion Džons, dok će napad koji predvodi Met Rajan da bude oslabljen neigranjem i startnog raning beka Divonte Frimena. Ako se tome doda hronična povreda zgloba prve zvezde tima, risivera Hulija Džonsa, jasno je da će Falkonsi biti na velikom izazovu protiv divizijskog rivala sa juga NFC-a, Nju Orleansa. Sejntsi su loše počeli sezonu, a mnogi su im davali šanse da se nađu i u Superboulu. Izostanak raning beka Marka Ingrama zbog suspenzije se pakazao kao veliki hendikep jer ne može sve prošlogodišnji senzacionalni ruki trkač Elvin Kamera. Vetreran Dru Bris još nije "pustio ruku" ka svojim risiverima kako inače ume. Atlanta je prethodne dve sezone bila bolja na domaćem terenu od ljutih rivala iz Luzijane.

Kanzas je krenuo fantastično u ovom šampionatu na krilima kvoterbeka Patrika Mahomsa, koji je "oterao" velikog Aleksa Smita u Vašington. Prošlogodišnji pik prve runde Pitsburgu je proteklog vikenda bacio čak šest tačdaunova i pokazao da je s njim budućnost Čifsa svetla. Sada na najbučniji stadion u Americi Erouhed stiže solidni San Francisko, koga predvodi nova kvoterbek zvezde Džimi Garopulo. Poglavice iz Kanzasa su poznati da odlično počinju sezonu. Ubitačan napad u kojem su brzonogi risiveri Semi Votkins i Tarik Hil, uz fantastičnog tajt enda Trevisa Kelcea, garantuje pakao odbrani Fortinajnersa.

Sinsianti je posle očajne prošle sezone odlično krenuo sa dve pobede, ali Bengalsi putuju na uvek teško osvojivi Šarlot na noge Karolini. Kvoterbek Pantera Kem Njuton ili Super Kem, kako mu tepaju u SAD, ne može još minimum mesec dana da računa na omiljenu metu, iskusnog tajt enda Grega Olsona. Odbrana Karoline je poznata kao jedna od boljih, pa će kvoterbek gostiju iz Ohaja Endi Dalton da bude u velikom problemu. Domaćin je bliži trijumfu. Gosti i dalje igraju bez suspendovanog lajnbekera Vontiza Burfekta.

Bafalo se raspada na startu sezone. Podatak da je kornerbek Vonte Dejvis na poluvremenu meča sa Čardžersima odlučio da se penzioniše pokazuje da ništa ne štim u ekipi koja je prošle sezone uspela da izbori plej-of posle više od dve decenije posta. Bilsi nemaju šta da traže na gostovanju Minesoti, koja ima ekipu za napad na Superboul.

Sjajni kvoterbek Filadelfije Karson Venc dobio je zeleno svetlo od lekara da se vrati na teren posle teške povrede ligamenata kolena, pa ostaje da se vidi da li će trener Iglsa Dag Pederson odmah da ubaci u vatru drugog pika na draftu 2016. godine. Prethodna dva kola nije se istakao MVP 52. Superboula Nik Fols.

Ouklend i Njujork Džajants su imali velike ambicije u ovom šampionatu, ali posle dva poraza na startu sada je imperativ pobede pred oba tima, a igraju na teškim gostovanjima u Majamiju, odnosno Hjustonu. Posle dve drame na Lembo fildu videćemo kako će Aron Rodžers sa Pekersima da se snađe u Vašingtonu, gde su slavili dva puta od poslednja tri duela. Ono što brine sve navijače Siraša iz Viskonsina je povreda magičnog kvoterbeka. On će verovatno da igra, ali kaže da još oseća posledice povrede kolena na startu sezone protiv Čikaga.
"Koleno me brine. Nadam se da će oporavak dati rezultata, ali daleko sam od 100 odsto. Nadam se da će biti bolje, ali neke stvari nisu pod mojom kontrolom“, rekao je Rodžers pred duel u prestonici SAD.

Denver je srećno slavio u prva dva meča na svom terenu protiv Sijetal i Ouklenda, ali sada ide na noge Baltimoru, koji igra toplo-hladno, ali koji je kvalitetniji od Bronkosa. Sijetl ima probleme sa povredama defanzivaca, a na Senčuri link fild stiže solidni Dalas, koji je posle očajne igre u Šarlotu protiv Karoline u prošlom kolu neočekivano lako pobedo divizijskog rivala Njujork Džajantse.

Vicešampion Nju Ingland posle ubedljivog poraza na Floridi protiv Džeksonvila gostuje očajnom Detroitu, koga sa klupe predvodi dugodišnji defanzivni koordinator Petriotsa Met Patriša. Tom Brejdi i drugovi su veliki favoriti u gradu Forda, iako je pod znakom pitanje igranje udarne igle u napadu, robusnog tajt enda Roba Gronkovskog. Ovonedeljno pojačanje tima iz Bostona iz Klivlend Braunsa na poziciji risivera Džoš Gordon takođe je neizvestan za duel u Detroitu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:00 9502 NFL Baltimore - Denver ki 1 1,45
Ned 19:00 9503 NFL Carolina - Cincinnati ki 1 1,70
Ned 19:00 9506 NFL Kansas City - San Francisco up više (54.5) 1,85
Ned 22:05 9511 NFL LA Rams - LA Chargers h 1 (-7.5) 1,90
Ukupna kvota8,66

NFL – 3. VIKEND

Petak
Klivlend – Njujork Džets 21:17

Nedelja
19.00: (1,70) Atlanta (13,0) Nju Orleans (2,40)
19.00: (1,45) Baltimor (14,0) Denver (3,10)
19.00: (1,70) Karolina (13,0) Sinsinati (2,40)
19.00: (1,40) Hjuston (14,0) Njujork Džajants (3,35)
19.00: (1,20) Džeksonvil (15,0) Tenesi (5,40)
19.00: (1,40) Kanzas (14,0) San Francisko (3,35)
19.00: (1,70) Majami (13,0) Ouklend (2,40)
19.00: (1,85) Minesota (hen. 16,5) Bafalo (1,85)
19.00: (1,40) Filadelfija (14,0) Indijanapolis (3,35)
19.00: (2,40) Vašington (13,0) Grin Bej (1,70)
22.05: (1,30) Los Anđeles Rems (15,0) Los Anđeles Čardžers (4,00)
22.25: (3,10) Arizona (14,0) Čikago (1,45)
22.25: (1,80) Sijetl (13,0) Dalas (2,20)

Ponedeljak
02.20: (3,70) Detroit (14,0) Nju Ingland (1,35)

Utorak
02.15: (2,15) Tampa Bej (13,0) Pitsburg (1,85)

*** kvote su podložne promenama


Foto: Action Images


tagovi

NFLsportsko klađenjeLos Anđeles RemsLos Anđeles ČardžersAtlanta FalkonsGrin Bej PakersFiladelfija IglsKanzas Siti Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara