Repriza finala Lige šampiona: Vardar ima priliku za osvetu

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.05.18. | 20:26

Srpkinja Andrea Lekić i Hrvatica Andrea Penezić postigle su po sedam golova za makedonski tim, ali najviše zasluge za pobedu idu Amandin Lejno koja je imala 15 odbrana

Poznati su finalisti Lige šampiona za dame!

Vardar je u polufinalu savladao Rostov sa 25:19 (10:7) obezbedivši drugo uzastopno finale. Posebno je zanimljivo to što će rukometašice makedonskog šampiona imati priliku za osvetu za prošlogodišnji poraz u finalu od Đera, koji je  u drugom polufinalnom paru savladao Bukurešt sa 26:20 (12:10). 

Izabrane vesti

Ovo je rekordni peti nastup za Vardar na završnom turniru Lige šampiona i verovatno poslednja šansa za ovaj sastav da osvoji dugo željenu evropsku titulu, pošto je bogati ruski vlasnik kluba Sergej Samsonenko rešio da zavrne slavinu i da od naredne sezone igra samo sa domaćim igračicama.

Srpkinja Andrea Lekić i Hrvatica Andrea Penezić postigle su po sedam golova, ali najviše zasluge za pobedu idu Amandin Lejno koja je imala 15 odbrana. U redovima Rostova najefikasnija je bila Jekaterina Ilina sa pet golova.

Đer je slavio na krilima Holanđanke Kornelije Grut sa sedam golova, a Anita Gorbič i Stine Bredal Oftedal dale su po pet pogodaka. U poraženom timu Kristina Neagu postigla je šest golova.

Finale je na programu u nedelju od 18.00, dok će Bukurešt i Rostov od 15 sati i 15 minuta igrati za treće mesto.  

Foto: Printskin


tagovi

RK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara