Ljubomir Vranješ nije više Vespremov trener
Ljubomir Vranješ nije više Vespremov trener

Rukometni blokbaster: Igrači i huligani oterali bivšeg srpskog selektora iz Vesprema, reagovala i policija?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.10.18. | 17:17

Senzacionalne informacije stižu iz Hrvatske

Prošle sezone Segedin je prekinuo decenijsku dominaciju Vesprema, u Ligi šampiona mađarski velikan zapeo je već u osmini finala što ne zadovoljava visoke prohteve tako moćnog kluba. Ipak, Uprava je ostala uz trenera Ljubomira Vranješa, nekadašnjeg selektora Srbije koji tu istu funkciju danas obavlja i u selekciji Mađarske, samo da bi danas i definitivno puklo.

Uz kurtoazno saopštenje direktora Zoltana Čika trostruki finalista evropske Lige šampiona potvrdio je da je švedski trener srpskih korena smenjen, a da će pored njega klub morati da napuste i pomoćnik Bjorn Saterstorm i sportski direktor Nikola Eklemović. I tu se otprilike priča završava, uz napomenu da će ekipu privremeno voditi Ištvaj Gulaš.

Izabrane vesti

Međutim, tek onda na scenu stupa hrvatski portal Index.hr, koji, pozivajući se na izvore bliske Vespremovoj upravi, tvrdi da rastanak nije bio tako miran. Navodno, Vranješa su od početka ove sezone minirali igrači, a on im je u saradnji sa Eklemovićem odgovorio smanjivši im plate i ukidanjem raznih drugih povlastica poput službenog auta, pa čak i novca za kiriju?! Nakon vezanih poraza od Barselone i Vardara u Ligi šampiona loša atmosfera je navodno kulminirala, pa su stariji igrači poput Arpada Šterbika, Lasla Nađa i Momira Ilića porazgovarali sa  klupskom upravom i dogovorili otkaz za pomenuti trio.

Nisu čak ni samo oni digli pobunu, već je – piše dalje Index.hr – i grupa od 50 huligana upala na Vespremov trening kako bi se obračunala sa Vranješom i Eklemovićem, pa je čak morala i policija da reaguje?

Mađarski mediji istina nemaju ni slova o ovim navodnim događajima - nije baš ni da je tamo štampa najslobodnija - ali Index.hr ne ostavlja nikakav prostor sumnji, a i teško da bi ovako nešto izmislili. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ljubomir VranješVesprem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara