Ruskinje su ipak prejake

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.12.18. | 19:31

Rukometašice Srbije poražene su od aktuelnog olimpijskog prvaka, šanse za polufinale su umanjene - 25:29

Igra Srbija zaista dobro na aktuelnom rukometnom šampionatu Evrope u Francuskoj, ali izabranice Ljubomira Obradovića danas nisu mogle ništa reprezentaciji Rusije. Aktuelni olimpijski šampion je pokazao zašto ga smatraju prvi favoritom za titulu i slavio je s 29:25 (16:13). Dakle, poraz na otvaranju druge runde Evropskog šampionata.

Borile su se naše rukometašice, imale su dovoljno vremena da se odmore i pripreme za ovu utakmicu koja je trebal oda se igra juče ali je pomerena za danas, međutim ništa to nije pomoglo protiv moćnih Ruskinja.

Izabrane vesti

Imale su igračice Ljubomira Obradovića nekoliko šansi da uhvate priključak, međutim kada god bi se približile, protivnice bi sa par golove pobegle na četiri ili pet golova razlike.

Najefikasnija u našem timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa sedam datih golova iz 11 pokušaja, a pratila ju je odlična Jovana Stojiljković sa pet golova iz šest pokušaja.

Ruskinje su imale Dariju Dmitrijevu koja je dala sedam pogodaka, dok je jedan manje dala Ana Vihireva.

Srbija posle ovog meča ima skor od jedne pobede i dva poraza i nalazi se na četvrtoj poziciji u grupi 1. Sa ovim porazom opale su šanse našim reprezentativkama da se nađu u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Pobeda protiv Crne Gore je imperativ.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – DRUGA FAZA

GRUPA 1 (NANT)

Nedelja

Švedska - Francuska 21:21 (14:11)

Srbija - Rusija 25:29 (13:16)

GRUPA 2 (NANSI)

Nedelja

Mađarska - Nemačka 26:25 (12:10)

Holandija - Rumunija 29:24 (11:10)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Katarina Krpež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara