Sa Grcima za prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 08:03

Reprezentacija Srbije igra danas na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu (09.30)

Srpski vaterpolisti danas od 9.30 po srednjoevropskom vremenu igraju poslednji susret u grupi na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Rival je izuzetno kvalitetna reprezentacija Grčke koja u ovaj duel ulazi baš kao i naši Delfini, sa pobedom protiv Južne Koreje i remijem sa Crnom Gorom. Pobednik susreta osvaja prvo, a poraženi treće mesto.

Kombinacija ima dosta u slučaju nerešenog rezultata. Informacije koje stižu kažu da ako se odigra 10:10, a Crna Gora pobedi 22:2 tada su Grci prvi, a Srbi i Crnogorci šutiraju peterce za drugo mesto. Ukoliko je remi 9:9 i manji onda je Grčka prva, a gleda se odnos Crne Gore i Srbije prema Koreji. Ukoliko je 11:11 i veći tada Srbija i Grčka pucaju peterca za prvo mesto.

Izabrane vesti

Grčka nikada na zvaničnom takmičenju nije pobedila Srbiju. Ovoga puta svoju šansu vidi sigurno u podmlađenom srpskom sastavu. Nije lak protivnik ali to kao da inspiriše naše igrače.
"Nije lako sa Grčkom poslednjih godina. Setite se Rija, moramo da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku. Igraju strpljiv napad, odlična realizacija igrača više. Biće pravi izazov za nas, posebno jer posle toga predstoje susreti eliminacionog karaktera. Ali sada razmišljamo samo o Grcima", rekao je Dušan Mandić.

Poslednji meč dana igraju Hrvatska i Kazahstan. Ovo će biti utakmica koja će biti lakši trening za kaznenu ekspediciju naših istočnih komšija. Sva sreća, igra se u vodi pa se neće videti koliko se neće oznojiti. Hrvati su dva najteža testa, ili bar ono što se mislilo da će biti teški testovi, rešili sa pola snage. I Australija i Sjedinjene Države pali su sa po deset golova razlike. Koliko će sada Kazahstan? Verovatno više.

SVETSKO PRVENSTVO (GVANDŽU, JUŽNA KOREJA) – 3. KOLO

Petak

GRUPA A
09.30: (2,35) Srbija (6,25) Grčka (2,00)
10.50: Južna Koreja – Crna Gora

GRUPA B
12.10: (2,45) SAD (6,50)  Australija (1,90)
13.30: Hrvatska – Kazahstan

GRUPA C
Južna Afrika – Mađarska 5:23
Novi Zeland – Španija 3:23

GRUPA D
Brazil - Japan 9:11
Nemačka - Italija 7:8

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara