Ameri ubedljivi
Ameri ubedljivi

Sad kreće da bude uzbudljivo: Ameri deklasirali Slovačku, veliki derbi četvrtfinala sa Češkom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.18. | 10:58

Kraj slovenačke bajke

Sastali su se i u grupu i videlo se da su Amerikanci bolji. Ali tek kad je došlo do “biti ili ne biti” faze turnira videli smo koliko su u stvari bolji. U prvom meču razigravanja na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu ubedljivih 5:1 za SAD i kraj takmičenja za Slovake.

Rajan Donato je bio dvostruki strelac za pobednički tim, pa je sa četiri gola preuzeo prvo mesto na tabeli najboljih strelaca Igara. Zanimljivo, četiri gola je - uz tri asistencije - na ZOI 1992. u Albertvilu postigao i njegov otac Ted Donato, bivši igrač Boston Bruinsa. Mrežu Slovačke tresli su i Džejms Viznevski, Mark Arkobečo i Geret Rou. Posebno se istakao i golman Rajan Zapolski, koji je odigrao najbolju utakmicu turnira i odbranio 21 šut protivnika, pa ga je matirao samo Peter Čerešnak. Premalo za iole uzbudljiviju utakmicu.
Igrali smo sa puno samopouzdanja, nismo ni razmišljali o mogućnosti da ispadnemo. Hemija je tu, sad se sve lepo meša”, kaže Donato, koji je između četvrtina na velikom video bimu mogao da gleda i snimke sa očevih nastupa na Igrama.
Nikada ga nisam video da se toliko smeje”.

Izabrane vesti

Pobeda Amerikanaca znači i da ćemo u četvrtfinalu olimpijskog turnira gledati prvu veliku utakmicu u Pjongčangu. Jesu Ameri već igrali sa Rusima, jesu i Česi igrali sa Kanađanima, ali tada su svi imali “još jednu šansu”. A ovaj okršaj SAD i Češke u četvrtfinalu biće borba na život i smrt. Čini nam se - veliki derbi četvrtfinala.

U drugom meču osmine finala Norveška je u triler završnici u produžetku okončala bajku Slovenaca savladavši ih sa 2:1. Verovatno da je pozitivan doping test Žige Egliča ostavio traga na celu slovenačku ekipu, pa će Norveška u četvrtfinalu na Rusiju iliti “sportiste iz Rusije”, koji se takmiče pod olimpijskom zastavom. To će verovatno i Norvežanima biti kraj, jer Rusi su prvi favorizi za zlato u Pjongčangu.

Švedska, nepogrešiva u prvoj fazi takmičenja, čeka boljeg iz duela Švajcarske i Nemačke, dok Kanada, najbolja drugoplasirana ekipa, orati ishod okršaja Finske i Južne Koreje.

Olimpijski turnir, četvrtfinale:

SAD - Slovačka 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Slovenije - Norveška 1:2pp (1:0, 0:0, 0:1, 0:1)

13.10: Finska - Južna Koreja
13.10: (1,95) Švajcarska (4,25) Nemačka (3,00)

(FOTO: Action Images)


tagovi

hokej na leduZOI 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara