Samba ne pomaže protiv turskih džinova

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 16:00

Vakifbank Milene Rašić i Ezačibaši Tijane Bošković favoriti protiv brazilskih timova u polufinalnim mečevima na klupskom Svetskom prvenstvu u Kini

Očekivani rasplet u grupnoj fazi na klupskom Svetskom prvenstvu u Kini. Turski giganti Vakifbank i Ezačibaši i brazilski Praja i Minas lako su osigurali polufinale takmičenja posle dva kola. Ono pravo tek sledi. Pre početka svi su videli moćne ekipe sa Bosfora u nedeljnom meču za pehar, a teško će brazilski timovi da stanu na put dominantnim istanbulskim džinovima.

Predigru tursko-brazilskih duela gledali smo u trećem kolu grupne faze koje je odlučivalo o liderskim pozicijama pred polufinale. Vakifbank je u maksimalnim rezultatom dobio Minas, mada su Brazilke pružile dobar otpor, dva seta je bila neizvesna borba. Izabranice italijanskog stručnjaka Đovanija Gvidetija brane krunu od prošle godine, a u prethodna tri susreta u Kini nisu izgubile ni set. Dominiraju fenonenalna Kineskinja Ting Žu, Holanđanka Loneke Slutjes i Srpkinja Milena Rašić.

Izabrane vesti

Na putu šampionkama Evrope i sveta stoji Praja, prvak Brazila, koji je prošle sezone osvojio debitantsku titulu u prvenstvu „karioka“. Za ovaj tim igraju tehničarka reprezentacije SAD Karli Lojd i njena zemljakinja, korektorka Nikol Fouset. Tu su i domaće zvezde Fabijana Klaudinja, Rosamarija, Fernanda Garaj

Ezačibaši je do polufinala izgubio samo set, i to u trećem kolu kada je Praja uspela da uzme set osvajaču Kupa CEV prošle sezone. Na tom susretu, Brazilac na klupu turskog tima Mota je kalkulisao, fenomenalna Srpkinja, MVP Svetskog prvenstva u Japanu Tijana Bošković nije igrala ceo meč. Uz raspoloženu srpsku bombarderku, kapitena Džordan Larson i pojačanje Korejku Jeon Kim, Ezačibaši je veliki favorit.

Minas je prvak Južne Amerike i trećeplasirana ekipa šampionata Brazila prošle sezone. Ovaj tim sa klupe predvodi iskusni italijanski sturčnjak Stefano Lavarini. Ekipa je skup brazilskih reprezentativki, a najbolje igračice su Gabrijela Braga, Mara Leao i Natalija Pereira.

Turska protiv Brazila, Evropa protiv Južne Amerike. Sve miriše na istanbulsko, tursko, evropsko finale za svetski odbojkaški tron.

KLUPSKO SP ZA ODBOJKAŠICE (KINA)

POLUFINALE

Subota
10.00: Vakifban - Praja
13.00: Ezačibaši - Minas

*** kvote su podložne promenama i biće dostupne kasnije na sajtu mozzartbet.com

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara