Sami protiv svih!

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.07.18. | 08:24

Domaći bazen, bučna publika, sudije, ali pita se moćna Srbija

Ajndhoven, Budimpešta, Beograd, da li će tom nizu da bude pridodata i Barselona? Vladari Evrope, srpski Delfini, na pragu su osmog zlata, a četvrtog uzastopnog na kontinentalnim prvenstvima. Moćno, uigrano, na momente "s druge planete" deluje mašinerija Dejana Savića. Na putu do novog pehara stoji domaćin - Španija (22.15, TV RTS 1).

Furija je pomalo iznenanđujuće stigla u borbu za zlato. Španaca nigde nije bilo devet godina. Od Rima 2009. godine, kada su poklekli posle peteraca od Srbije, na velikim takmičenjima nisu uspevali da dođu do završnica. Proteklih godina izvršena je smena generacija. 

Izabrane vesti

Na golu je odlični Danijel Lopes Pinedo, raspoloženi su u Barseloni Roher Taul, Blai Maljarač, Francisko Fernadnes Miranda, a tu je i iskusni Felipe Perone Roča. Pred bučnom publikom na bazenu Bernar Pikornel, uz verovatni "vetar u leđa" sudija, nisu za potcenjivanje.

U polufinalu, posle drame je savladana Italija, ali su Azuri pokradeni u finišu kada im nije priznat čist gol. Udarac Filjolija golman Danijel Lopez zaustavio je u golu, ali sudije su progledale kroz prste domaćinu.

Selektor Španije David Martin puca od optimizma pred finale.
"Ovo je najveći izazov za moju ekipu. Moramo u meč da uđemo bez straha. Ako smo uspeli da pobedimo Italiju, Grčku i Crnu Goru, onda možemo i Srbiju", ne plaši se Martin trostrukih uzastopnih vladara Evrope.

I pored optimizma domaćina, sve zavisi od Srbije, za sve se pitaju zlatni srpski Delfini. Znaju kako se igraju velike utakmice. Do finala, naša reprezentacija je prvo otaljala posao u grupi, sa pola gasa pobedila Rumuniju, Rusiji i Slovačku, furiozan početak i vođstvo od 5:0 je bilo dovoljno da se pobede Mađari u četvrtfinalu, a onda u vaterpolo klasiku u četvrtak pali su i Hrvati. Dominirala je Srbija, imala od dva do tri gola prednosti tokom većeg dela meča, a svetski šampionima ni nadu nisu dali.

Kako se šampionat bliži kraju, Srbija je sve bolja, Odbrana je zategnuta, u napadu fale pogoci Andrije Prlainovića i Filipa Filipovića, ali Dejan Savić ima sve same vanserijske igrače, pa nema zime za našu selekciju.
"Znamo koji su im aduti, posebno akcije sa igračem više. Međutim, sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđuje. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji", poručio je pred finale naš kapiten Filip Filipović.

Tradicija je apsolutno na strani Srbije. Naša reprezentacija vodi 32:6 u pobedama. Osam poslednjih mečeva pripali su četi Dejana Savića. Pre pet godina na Svetskom prvenstvu Furija je poslednji put osetila slast trijumfa protiv olimpijskog šampiona iz Rija.

U borbi za utešnu broznu snage će da odmere Italijani i Hrvati. Azuri su pali posle drame u meču sa domaćinom, dok Barakude nisu imale ni promil šanse da pariraju Srbiji. Svetski šampion iz Budimpešte prošle godine biće lišen usluga selektora Ivice Tucka. On je suspendovan posle meča Srbija - Hrvatska, jer je protestovao zbog sudijskih odluka. Pitanje je ko će brže da se oporavi od poraza u polufinalu. Trebalo bimso da gledamo izjednačen duel dve selekcije približnih kvaliteta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 8571 EP Croatia - Italy ki 2 2,25
Sub 22:15 8572 EP Serbia - Spain h 1 (-1.5) 1,80
Ukupna kvota4,05

EP - BARSELONA

FINALE
22.15: (1,50) Srbija (8,00) Španija (3,40)

ZA 3. MESTO
20.30: (2,10) Hrvatska (6,00) Italija  (2,25)

ZA 5. MESTO
18.15: (2,00) Crna Gora (6,25) Grčka (2,35)

ZA 7. MESTO
16.45: (1,75) Mađarska (7,00) Rusija (2,70)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images, waterpoloserbia.org


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija ŠpanijeEP u vaterpolusportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara