ŠANGAJ MASTERS - Sreda je dan za superdvojke?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 16:22

Može li Medvedev protiv Federera, Basilašvili protiv Zvereva i Gaske protiv Del Potra? Mi mislimo - DA

Pošto je Novak Đoković započeo očekivano pobedom učešće na mastersu u Šangaju, na redu je da to učini i Rodžer Faderer. Samo sutra.

RASPORED MEČEVA (-6 Č)

Izabrane vesti

Branilac trofeja i 1.000 ATP poena, koji će svakako ostati bez druge pozicije na svetskoj lestvici ukoliko se naš as probije do finala, u sredu će ne pre 13 časova po srednjoevropskom vremenu istrčati na Centralni teren. Protivnik će mu, po prvi put u karijeri biti Danil Medvedev. Mladi Rus je u odličnoj formi što je dokazao prošle sedmice osvajanjem turnira u Pekingu, na putu do titule 22 -godišnjak iz Moskve je savladao Raonića, Nišikorija, Šapovalova...

Nema sumnje da je u pitanju veliki talenat i da ima potencijala da ugrozi Švajcarca, samo ako ostane hladnokrvan. Medvedev, kao i svi mladi igrači imaju problema sa variranjem forme, ali ukoliko bude koncentrisan ne bi bilo čudo da slavi protiv Švajcarca što plaćamo super kvotom od 3,20.

Veoma zanimljivo će biti i na prethodna tri meča na Centralnom terenu, počev od prvog susreta dana, sudara Aleksandera Zvereva i Nikoloza Basilašvilija koji počinje od 07.00 po srednjoevropskom vremenu. Biće to prvi susret 21-godišnjeg Nemca i pet godina starijeg Gruzijca koji je ove godine konačno počeo da beleži zapažene rezultate, te je trenutno 23. na ATP listi. Ovo bi mogao da bude napet meč, gde je opet vrlo moguće da favorit, to jest Zverev izgubi. A ovde je kvota na Basilašvilija čak 3,55.

Nakon njih rekete ukrštaju Huan Martin Del Potro i više nego iskusni Rišar Gaske. Argentinac je slavio na šest uzastopnih susreta protiv 32-godišnjeg Francuza koji mu je retko pružao značajniji otpor. Treba imati na umu da je Delpo napustio Peking prošle nedelje sa povredom i veliko je pitanje u kakvom će stanju istrčati na tvrde terene u Šangaju. A ovde je "dvojka" 4,00!

Verovatno najlakši posao bi trebalo da ima Kei Nišikori kome će pokušati da se suprotstavi domaći predstavnik, Jibing Vu. Kineski tinejdžer je tek 415. na svetu i drugo kolo mastersa se probio pošto je uspeo da savlada sunarodnika Že Lija, koji je takođe dobio specijalnu pozivnicu organizatora. Japanac će po svemu sudeći ovaj posao ekspresno završiti.

Treba imati na umu da su tereni u Šangaju veoma brzi, tako da prednost daju snažnim teniserima, pre svega dobrim serverima.

FOTO: Action Images


tagovi

Rodžer FedererHuan Martin Del PotroKei NišikoriMasters Šangajbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara