Silkeborg bez prvog strelca u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.02.19. | 09:22

Danski reprezentativac Nikolaj Markusen mora na operaciju i za njega je sezona završena. Biće to veliki hendikep pred gostovanje Visli u Ploku

Dok najbolji klubovi Evrope još igraju grupnu fazu rukometne Lige šampiona, oni iz drugog ešalona završili su takmičenje u Grupama C i D. Po dve najbolje ekipe izborile su šesnaestinu finala evro elite, a pobednici dvomeča uključiće se sa najkvalitetnijim timovima u narednoj rundi.

Visla u prvom meču na svom parketu dočekuje danskog vicešampiona Silkeborg. Gosti će biti silno oslabljeni. Najbolji igrač i strelac Nikolaj Markusen moraće na operaciju i za njega je šampionat završen. On je prošlog meseca sa reprezentacijom Danske osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Povredio se na meču sa Mađarskom. Nastavio je da igra, ali kada se vratio u klub ustanovljena je teža povreda pa će morati „pod nož“. Jedan od najviših rukometaša na svetu, levi bek visok 211 centimetara postigao je 52 gola na 10 mečeva grupne faze.

Izabrane vesti

Perjanice danskog tima su iskusni veterani na poziciji pivotmena, Jesper Nodesbo, koji je dugo godina branio boje Barselone i Mihael Knudsen. Osim domaćih igrača u timu su trojica stranaca, dvojica Slovenaca Sebastijan Skube i golman Aljoša Rezar, kao i Norvežanin August Pederson.

Poljski vicešampion je bio drugi u grupi D, a kod kuće je imao maksimalan učinak od pet pobeda. Ekipa iz Ploka je najjača na desnoj strani terena gde dominiraju Brazilac Žoze de Toledo, koji je postigao 31 gol i brzonogo krilo Mihal Dašek, sa 46 pogotka prvi strelac tima. Za Poljake igra i srpski reprezentativac Nemanja Obradović. On je specijalista za igru u odbrani. Od poznatijih igrača tu je hrvatski pivotmen Renato Sulić i Slovenac Ziga Mlakar.

Zbog povrede Markusena, Visla ima blagu prednost, makar u prvom susretu pred svojim navijačima. Ova dva tima igrala su u Ligi šampiona u sezoni 2016/2017 i tada su domaćini bili uspešniji. Visla je slavila sa 28:25, dok je Silkeborg bio još ubedljiviji na svom terenu, pobedivši 33:24.

U drugom meču u Lisabonu Sporting igra protiv Dinama iz Bukurešta. Najbolji strelac rumunskog tima Tunižanin Amine Banur bio je povređen, ali se vratio u tim protekle nedelje u domaćem šampionatu. Postigao je devet golova Bakau i uhvatio ritam pred duel u prestonici Portugala. On je na 10 susreta grupne faze Lige šampiona postigao 52 gola.

U redovima lisabonskih Lavova jedan od najboljih igrača je nekadašnji srpski reprezentativac, levo krilo Ivan Nikčević. On je treći strelac tima u Ligi šampona sa 41 pogotkom. Prvi je Španac Karlos Ruezga sa 51 golom. Portugalski šampion ima ulogu favorita. Ovi timovi nikada se dosad nisu sastajali u nekim od evropskih kupova.

LIGA ŠAMPIONA – ŠESNAESTINA FINALA, PRVI MEČEVI

Subota
18.00: (1,55) Visla Plok (8,50) Silkeborg (2,95)
19.00: (1,30) Sporting Lisabon (9,00) Dinamo Bukurešt (4,40)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara