Snežni orlovi nad Pjongčangom

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.18. | 10:22

Od 13.30 kreće borba za oliompijsko odličje u ski-skokovima na velikoj skakaonici. Glavni favorit - Kamil Stoh

Uz finale hokejaškog turnira i eventualno poneke alpske discipline, ski-skokovi su bez premca najpopularniji događaj na Zimskim olimpijskim igrama, posebno među našim ljubiteljima sporta i sportskog klađenja.

A po mnogima vrhunac takmičenja u ski-skokovima upravo se dešava danas i to tačno od 13.30 časova (od 14.30 počinje druga runda) po srednjoervopskom vremenu jer tada dolazi na red individualno takmičenje na velikoj skakaonici, tačnije Alpensia stadionu za ski-skokove.

Izabrane vesti

Nemci su preko Andreasa Velingera već obezbedili zlato i to na normalnoj (maloj) skakaonici, ispred Norvežanina Johana Andrea Forfanga, dok je Kamilu Stohu, čoveku koji ove sezone suvereno vlada, bronza izmakla za 0,4 poena i otišla u ruke još jednom vikingu, Robertu Johansonu.

FAVORITI ZA ZLATO NA VELIKOJ SKAKAONICI
Stoh - 2,70, Frajtag - 6,00, Velinger - 8,00, Johansen - 6,00, Forfang - 7,50

Poljski letač je u Pjongčang došao po zlato i biće pravo čudo ako u tome ne uspe. A, pošto je propustio priliku na maloj skakaonici, ostala mu je još velika, a potom i timska takmičenja. Ipak, pojedinačno zlato je ono što Stoh sanja i želi. Najveći konkurent za lovorike biće mu upravo Velinger, a pored njega je još jedan Nemac, Rihard Frajtag, te Forfang. Trebalo bi obratiti pažnju i na možda i najboljeg Norvežanina, Danijela Andre Tandea.

Što se tiče "jugonostalgičara" skokovi Petera Prevca u takmičenju na maloj skakaonici su bili prilično dobri, s obzirom u kakvoj je formi u poslednje vreme, te je osvojio sedmo mesto. Mogao bi Slovenac, uz uvek opasnog Austrijanca Štefana Krafta da bude jedno od iznenađenja na pobedničkom postolju.

SVETSKI KUP - PLASMAN

1. Kamil Stoh (Poljska) 863 poena, 2. Rihard Frajtag (Nemačka) 820, 3. Andreas Velinger (Nemačka) 736, 4. Andre Danijel Tande (Norveška) 710, 5. Andre Johan Forfang (Norveška) 529, 6. Robert Johanson (Norveška) 448, 7. Štefan Kraft (Austrija) 444, 8. Junširo Kobajaši (Japan) 434, 9. Andrea Fanemel (Norveška) 416, 10. David Kubacki (Pojska) 415...

(foto: Action Images)


tagovi

ZOI 2018Kamil Stohski skokovibet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara