Spektakl na Koloseumu: Pakleni napadi, obračun Gofa i Mahomsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 10:53

Remsi i Kanzas Siti Čifsi završavaju 11. vikend NFL šampionata. Mladi kvoterbekovi u prvom planu

Pre dve nedelje Amerika se pitala ko je bolji – Tom Brejdi ili Eron Rodžers? Sada se postavlja pitanje - ko je predvodnik novog talasa kvoterbekova? Sa jedne strane Džered Gof, a sa druge Patrik Mahoms. Obojica imaju fantastične učinke i predvode svoje ekipe koje imaju samo po jedan poraz u sezoni. Uz Nju Orleans Sejntse, Remsi i Kanzas Siti Čifsi su najviše pokazali u dosadašnjem toku šampionata.

Oba tima imaju brutalne napade. Remsi u proseku postižu po meču 33,5, a Kanzas je još ubojitiji sa 35,3. Ko bude imao bolju odbranu, pobediće. Na papiru, Remsi imaju jaču defanzivu. Fantastičan je Eron Donald, koji sa Ndamukongom Suoom čini pakleni tandem u prednoj liniji odbrane. Njih dvojica vršiće stalni pritisak na Mahomsa, koji je pokazao da ima raznovrsna rešenja u napadu.

Izabrane vesti

Ekipa iz Los Anđelesa ima poznate kornerbekove, Markusa Pitersa i Agiba Taliba, ali prvi je u lošoj formi, dok je drugi povređen i nema ga već dva meseca u timu. Prošle nedelje su Remsi ostali bez važnog igrača u napadu, risivera Kupera Kapa, koji je pokidao ligamente kolena i neće ga biti u timu do kraja sezone. Poglavice iz Kanzasa primali su mnogo poena na startu sezone, ali je odbrana dobila na snazi povratkom u tim vođe i najboljeg “pes rašera” prethodnih godina Džastina Hjustona.

Gosti će imati pakleno težak posao da zaustave fantastičnog raning beka Toda Girlija, koji je jedan od kandidata za laskavu titulu MVP lige. Biće to obračun na klupi mladosti i iskustva. Remse predvodi najmlađi trener u ligi, Šon Mekvej, koji ima samo 32 godine, a na drugoj strani je stari vuk, 60-godišnji Endi Rid.

Ovaj meč je trebalo da se igra na Asteka stadionu u Meksiko Sitiju, ali zbog lošeg terena odlučeno je da se veliki derbi 11. vikenda igra na kultnom Koloseumu. Remsi na svom terenu nemaju poraz u ovom šampionatu, mada su se na poslednja dva duela u Gradu anđela protiv Grin Beja i Sijetla izvukli i slavili tesno, u dramatičnim završnicama.

I Remsi i Čifsi su gotovo sigurni učesnici plej-ofa, ali i jedni i drugi žele što bolju startnu poziciju, a možda i prednost domaćeg terena do Superboula, koji se početkom februara naredne godine igra u Atlanti. Poslednji meč ova dva tima je odigran pre dve godine u predsezoni, kada su Remsi slavili sa 21:20. U mečevima šampionata, Kanzas ima dva vezana trijumfa. Remsi su blagi favoriti, a meč bi trebalo da bude veoma efikasan.

NFL – 11. VIKEND

Petak

Sijetl – Grin Bej 27:24

Nedelja

Atlanta – Dalas 19:22
Baltimor – Sinsinati 24:21
Detroit – Karolina 20:19
Indijanapolis – Tenesi 38:10
Džeksonvil – Pitsburg 16:20
Njujork Džajants – Tampa Bej 38:35
Vašington – Hjuston 21:23
Arizona – Ouklend 21:23
Nju Orleans – Filadelfija 48:7
Los Anđeles Čardžers – Denver 22:23

Ponedeljak

Čikago – Minesota 25:20

Utorak

02.15: (1,60) Los Anđeles Rems (14,00) Kanzas (2,55)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

NFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara