Srbija bolje skače i bije od Kengura - 3:1 u setovima

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.09.18. | 22:28

Dobar meč za izabranike Nikole Grbića

Težak i nezgodan meč u najavi, ali je Srbija vrlo dobro odradila posao protiv Australije na četvrtom meču na Svetskom prvenstvu u odbojci. Pokazali su naši momci da mogu bolje da skaču od Kengura, da bolje udaraju, serviraju i blokiraju, pa je rezultat svega toga bio 3:1 u setovima (25:20, 21:25, 25:17, 25:19).

Na početku meča je bilo klimavo, a prvi set je Srbija dobila pošto je preokrenula vođstvo Australije. Verovatno je najvažniji momenat meča bio treći set koji je naš tim odigrao maestralno i dobio ga s 25:17.

Izabrane vesti

Videlo se u poslednjem setu da su Orlovi na dobrom talasu igara, proradio je i blok, pa je bilo jasno da će Srbija doći do pobede u četiri seta.

Veoma dobar rezultat.

Najveći teret su podneli Nemanja Petrić (13), Aleksandar Atanasijević (12) i Srećko Lisinac (13). Ova trojica igrača su pokazali dobru napadačku formu, a to je Nikola Jovović znao da iskoristi. To je bilo dovoljno za treću pobedu u nizu.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Rusije. Deluje da naši igrači podižu formu kako takmičenje odmiče. Treća pobeda i 10. bod za Srbiju na Svetskom prvenstvu. Orlove čeka slobodan dan u ponedeljak, a u utorak sledi Rusija.

SP – 4. KOLO

Nedelja

GRUPA A (FIRENCA, ITALIJA)

Japan – Belgija 1:3
Dominikanska Republika - Italija 

GRUPA B (RUSE, BUGARSKA)

Kina – Egipat 1:3
Holandija - Francuska 3:2

GRUPA C (BARI, ITALIJA)

Kamerun – SAD 0:3
Srbija - Australija 

GRUPA D (VARNA, ITALIJA)

Portoriko – Finska 2:3
Kuba - Bugarska 

Foto: FIVB


tagovi

Aleksandar AtanasijevićNikola PetrićSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara