Srbija dobila za prestiž i zalet pred polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.10.18. | 11:03

Naše odbojkašice savladale Italiju i nanele joj prvi poraz na šampionatu - 3:1

Znale su srpske odbojkašice i pre meča protiv Italije da će igrati u polufinalu Svetskog prvenstva, ali i pored toga su izabranice Zorana Terzića odigrale maksimalno i nanele prvi poraz Italijankama na ovom šampionatu - 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23). Više nema neporaženih.

U polufinalu će srpske odbojkašice igrati protiv slabije reprezentacije iz duela Holandija - Kina. Taj duel polufinala će biti na programu u petak.

Izabrane vesti

Iako je Tijana Bošković prethodnih dana imala problema sa povrdom trbušnog zida, Terzić je ipak odlučio da je uvede u igru na ovom duelu, da i ona može da uhvati zalet pred polufinale. Ona je to poverenje iskoristila na maksimalan način. Boškovićeva je na ovom duelu zabeležila čak 29 poena! Ispratila je Milena Rašić sa 16.

Poznato je da naše selekcije teško igraju ove mečeve koji ništa ne odlučuju, ali su danas naše odbojkašice delovale veoma dobro. Posebno je to u prva dva seta delovalo dobro.
"Veoma bitna utakmica za nas. Važno nam je što ćemo biti prvi u grupi i sada čekamo protivnika. Posle poraza u ranijim grupama dogovorili smo se da igramo bolje. Sada čekamo Kinu ili Holandiju. Želimo da budemo prvaci, ali idemo utakmicu po utakmicu", rekla je Maja Ognjenović.

Italijanke su iako pune samopouzdanja i sa sjajnom Egonu u timu teško igrale protiv naše mašinerije. Može malo da brine slabija forma Brankice Mihajlović, ali će i ona verovatno biti na nivou kada to bude bilo najvažnije. To nagoveštava i njena igra u četvrtom setu… Zato može da nas raduje dobra igra Milene Rašić koja je opravdala ime jedne od najboljih igračica na poziciji srednjeg blokera.

Deluje da bismo u Japanu mogli do velikog uspeha… Tako deluje od samog početka turnira, a ova utakmica je samo nova potvrda.

Foto: FIVB


tagovi

Tijana BoškovićBrankica Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara