Srbija hodala na ivici novog podviga, ali na kraju pala u poslednjim sekundama

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.03.18. | 18:51

Uprkos minimalnom porazu od Švedske izabranice Ljubomira Obradovića ostale na prvom mestu u grupi – 31:30

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, iako je bila na korak od podviga Ševdeu. Domaća Švedska slavila je golom Hamine Roberts nekoliko sekundi pre kraja i izjednačila se sa izabranicama Ljubomira Obradovića na čelu grupe E, ali su Srpkinje ostale na prvom mestu zahvaljujući boljem međusobnom skoru - 31:30 (16:13).

Srbija je ponovo bila na korak od preokreta, a pravi podvig bi predstavljao i nerešen rezultat, jer bi u tom slučaju plasman na Evropsko prvenstvo bio praktično overen. Šveđanke ui su u dva navrtata bile na četiri gola prednosti, ali su Srpkinje sjajnom igrom stigle i do dva gola prednosti (25:23), ali se domaćin vratio u finišu i na kraju posle tajm-auta realizovao poslednji napad.

Izabrane vesti

Najefikasnija u srpskom timu danas je bila Katarina Kršež Šlezak sa 11 pogodaka, dok je kod domaćina Hagman postigla osam.

Izabranice Ljubomira Obradovića još uvek imaju sve u svojim rukama. Sledi bezbolno gostovanje na Farskim Ostrvima (30. jun), a onda možda i meč odluke sa Makedonkama u Nišu, koje su u prvoj utakmici demolirane sa 33:27 i biće im potrebna prvorazredna senzacija u toj utakmici.

Foto: Star Sport


tagovi

Katarina KrpežLjubomir Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara