Srbija igra atomsku odbojku, miriše na medalju! Italijani, bolje da niste izlazili na teren

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.09.18. | 22:41

Fantastična igra Orlova - 3:0 protiv domaćina Azura uz nezapamćenu dominaciju i igru u polju

Možemo da budemo ponosni! Imamo odbojkaše koji grizu i jedu protivnike za večeru. Igraju sa energijom kakva dugo nije viđena. Nikola Grbić je napravio hemiju kakva se samo zamisliti može. I zato kao posledica svega došlo je razbijanje Italije, domaćina Svetskog prvenstva - 3:0 (25:15, 25:20, 25:18). Polufinale je na dlaku daleko! Možda i jedan set.

Servisi Marka Ivovića, zakucavanja Aleksandra Atanasijevića,kucanja Srećka Lisinca sa trećeg sprata, dizanja Nikole Jovovića kao da ima oči na leđima, pamet Uroša Kovačevića i liderstvo Nikole Grbića

Izabrane vesti

Ukratko, bila je to poezija!

A, šta reći za prvi set?

Pa to je stvarno bilo da se zavalite i uživate. Naši su radili šta su hteli, a domaćin nije znao šta ga je snašlo. Kao da ga je udario brzi voz. As, blok, smeč, dominacija Atanasijevića. Požrtvovana odbrana. Italijani su morali ozbiljno da se pomuče za svaki poen. Naši odbojkaši praktično kao da nisu ni izašli iz svlačionice, a već su vodili s 1:0 u setovima - 25:15.

Uz čak pet as udaraca. Ubili su naši odbojkaši protivnika servisima. Italija je bila u problemu...

Očekivao se odgovor Italijana, podigla se atmosfera posle prvog poena u drugom setu, ali je brzo Lisinac sa dva poena i as udarcem vratio stvari na svoje mesto. Ipak, Italijani su u drugom setu morali da pokažu otpor, bilo im je jasno da je to voz koji ne smeju da propuste.

Sve vreme je servis bio naše najjače oružje, a Marko Ivović je bio persona koju Azuri nisu želeli da gledaju na servis liniji. Bio je strašno ubojit u servisu. A u polju su naši skakli poput mačaka. SVE su hvatali! Bukvalno sve. Uroš Kovačević je dominirao na mreži, podsećao je malo na Gorana Vujevića s tim pametnim stilom igre.

U tim momentima je uzavrela atmosfera u Torinu posle sjajnih servisa Zajceva, ali se Srbija sve vreme održavala u prednosti. Na kraju seta je prebacila u veću brzinu i bilo je 2:0 u setovima!

Osećao se miris pobede u tri seta…Tako je i blo. U Torinu je postojao samo jedan tim. Drugačije večeras nije moglo. Svemirska odbojka Srbije! Orlovi su se ovim trijumfom baš približili prolasku u polufinale Svetskog prvenstva. I poslali svima jasnu poruku. Atanasijević je osvojio 19 poena, Kovačević 10. Utakmica za desetku!

Igramo kako dugo nismo igrali. Alal vera!

Foto: FIVB


tagovi

Nikola GrbićAleksandar AtanasijevićNikola JovovićUroš KovačevićSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara