Srbija imala napad za pobedu, ali na kraju 10:10 protiv Hrvata

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.09.18. | 16:59

Moglo je i bolje, ali i gore

Probala je Srbija u trećem kolu FINA Svetskog kupa u Berlinu da se odupre možda i favoritu za osvajanje Hrvatskoj, i to je ovom sastavu, značajno podmlađenom, i uspela je u tome. Hrvati su poveli skoro pa najjači tim na ovaj turnir, nedostaje im samo kapiten Marko Joković, donekle Ivan Buljubašić. I u tom odnosu snaga se nije moglo bolje od rezultata - 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1). Srbija je imala čak i napad za pobedu. Sve u svemu - možemo da budemo zadovoljni.

Gavril Subotić je dao gol na minut i po pre kraja, ali je on poništen pri rezultatu 10:9 za Hrvate, a onda je Viktor Rašović bio precizan u kontri i izjednačio na 10:10 na minut pre kraja. Imala je Srbija napad za pobedu, ali je sviran faul u napadu. Potom je i Bušlje probao, ali je šutirao pored gola na tri sekunde do kraja.

Izabrane vesti

I tu je bio kraj. Po bod za oba tima. Posle dve pobede Srbija je zabeležila remi.

Videlo se odmah na startu da će Srbija imati težak zadatak. Hrvatska je povela s 1:0, pa 2:0, i na kraju 3:0. Već posle tri i po minuta igre. Morali su naši Delfini pre svega da se konsoliduju na psihološkom planu i to im je i uspelo. Ognjen Stojanović i Nikola Jakšić su dali golove na vreme i ušli smo u egal. 

Probala je Hrvatska da se rezultatski odvoji, povela je ponovo s dva razlike do kraja druge četvrtine, ali su Delfini preko Mandića i ponovo Stojanovića uspeli da se održe na samo jednom golu zaostatka.

Nekako su tokom celog toka duela Hrvati imali inicijativu. Tako su poveli na početku treće deonice, ali je Srbija sa dva vezana gola uspela da izjednači pogotkom Strahinje Rašovića na pet minuta do kraja treće četvrtine.

Tada je bio momenat da Delfini napadnu. Međutim, opet su Hrvati pojačali i možemo reći i uhvatili Delfine "na foru". Dobre akcije, pa i kontre i protivnik je poveo sa 9:7.

Generalno smo gledali veliki broj isključenja, veliki broj golova i realizacija. Verovatno bi se igrale jače odbrane da su oba tima bila u najjačem sastavu, pogotovo naša reprezentacija. Na kraju će i jedni i drugi morati da budu zadovoljni bodom. Hrvati su sa ovim bodom obezbedili prvo mesto u grupi.

Najefikasniji u našem timu bio je Stojanović sa četiri data gola, dok je kod Hrvata najbolji bio Vukićević sa tri gola.

Foto: MN Press


tagovi

Dušan MandićOgnjen Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara