Srbija nije odigrala za Francuze, ubedljiv poraz od Poljska

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.09.18. | 21:06

Poznati su svi učesnici F6 na Svetskom prvenstvu

Za titulu svetskog prvaka u odbojci će se boriti Brazil, SAD, Italija, Rusija, Srbija i Poljska. Francuska nije uspela da se plasira na završni turnir u Torinu pošto je Poljska večeras u Bugarskoj deklasirala Srbiju 3:0 (25:17, 25:16, 25:14) u poslednjem kolu druge faze svetskog šampionata.

Poljacima je pobeda bila neophodna, Srbiji nije. A Francuska se nadala pobedi Srbije kako bi kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipa obezbedila plasman u treću fazu. Nije dočekala...

Izabrane vesti

Poljaci su maskimalno motivisani ušli u meč sa Srbijom koja je odigrala verovatno najgori meč otkako je Nikola Grbić na selektorskoj funkciji. Iako je Grbić krenuo meč sa prvom postavom, kako je meč odmicao, a igra bila sve gora, menjao je, rotirao, pokušavao da nađe nekog raspoloženog igrača... Ali ga nije našao.

Poljska je u tri seta bila nemilosrdna, Srbija ni u jednom od tri seta nije došla ni do 18 osvojenih poena i Poljaci su zaluženo zabeležili pobedu za plasman na F6. Tamo će se formirati dve gupre sa po tri tima, a najbolja četiri idu u polufinale. Zna se da Srbija neće biti u grupi sa Rusijom, a imena ostalih rivala će saznati sutra posle žreba.

 


tagovi

SP u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara