Srbija potopila Kazakhstan na Tašmajdanu, u četvrtfinalu protiv Kanade

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 22:20

Vaterpolisti bez problema do treće pobede u Svetskoj ligi

Mnogi bi rekli, najteže dve utakmice su iza nas. Ali uvek treba odigrati i tu treću, pa makar ona bila protiv autsajdera. Naši momci su još jednom pokazali ozbiljnost u igri i obradovali su publiku koja je došla na otvoreni bazen na Tašmajdanu, uprkos nevremenu koje je nekoliko sati pre ponovo pogodilo Beograd. Srbija je protiv Kazakhstana slavila rezultatom 20:6. Sada je jasno da će naši vaterpolisti u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Kanade.

Već u prvoj četvrtini, delovalo je da je srpski sastav rešio da pre vremena „arhivira“ ovaj meč. Veoma angažovanom igrom u odbrani i preciznim napadima, Srbija je stekla veliku prednost od 4:0, a Kazakhstancima nije dozvolila ni da „nanjuše“ naš gol.

Izabrane vesti

Sjajna igra u napadu nastavljena je i u drugoj četvrtini u kojoj su naši vaterpolisti uspeli da postignu čak šest golova. Ipak, kao logična posledica svega toga, usledilo je i manje opuštanje u odbrani, pa je i reprezentacija Kazakshtana uspela da dođe do čak tri gola. Generalno gledano, lep i napadački vaterpolo se u tim trenucima igrao u samom centru Beograda. Na poluvremenu su naši vaterpolisti vodili rezultatom 10:3, pa je publika mogla mirno da posmatra završnicu meča.

Ali naši vaterolisti se nisu zaustavili na tome. I u trećoj deonici su nastavili da pritiskaju na trenutke veoma zbunjene Kazakhstance, a golovi su nastavili da padaju. Sa druge strane, ekipa iz centralnih delova Azije nije uspevala ni da priđe našem golu, pa je na semaforu pred poslednjih osam minuta igre pisalo 16:4. Sastav Kazakhstana je tek u poslednjem minutu uspeo da dođe do gola.

Ni poslednja deonica nam nije donela neku preveliku promenu u igri, pa su naši vaterpolisti samo priveli posao kraju i došli do veoma ubedljivog trijumfa, 20:6.

Inače, završnica Svetske lige igraće se u dnevnom terminu. Vaterpolo savez Srbije je u dogovoru sa Finom odlučio da sve utakmice postavi za poslepodnevne satnice, kako najavljeno loše vreme ne bi uticalo na odigravanje i tok turnira.

Pored duela između Srbije i Kanade, u ostalim četvrtfinalnim parovima sastaće se reprezentacije Mađarske i Australije, potom Japana i Hrvatske, kao i Španije i Kazakhstana.

Treba napomenuti i da je na Tašmajdanu protiv Hrvatske naš Andrija Prlainović postigao jubilarni 500. gol za reprezentaciju i verovatno je kao i ostali vaterpolisti željan još jedne zlatne medalje pred domaćom publikom.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara