Srbija to po kratkom postupku

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 08:20

Izjava trenera Nemačke posle poraza da "Srbija igra mušku odbojku" dovoljno govori sama za sebe - 3:0

Možemo da prestanemo da brojimo pobede u nizu i da se samo prepustimo uživanju. Šta drugo činiti kada imamo odbojkašice koje poput singerice zašiju svakog protivnika. I to po pravilu sa 3:0. Još nemaju izgubljen set na ovom Svetskom prvenstvu. Poslednja "žrtva" bila je Nemačka - 25:14, 25:20, 25:20. 

Izjava selektora te zemlje dovoljno pokazuje kako igra naša ženska odbojkaška reprezentacija.
"Sada su na vrhuncu. Više to liči na mušku odbojku. Nadam se da mogu da zadrže taj nivo. Dva prva seta su bila mnogo teška. Imale su samo jednu neiznuđenu grešku. I sa dobrim servisom nismo mogli da dobijemo", rekao je Feliks Koslovski.

Izabrane vesti

Eto, sve je rekao i objasnio.

Bio je to meč ekipa sa različitim nivoom odbojke. Prvi set i rezultat 25:14 oslikavaju odnos snaga. Tijana Bošković je ponovo bila neumoljiva sa 17 osvojenih poena. Pratila ju je sjajna Brankica Mihajlović sa 15, dok je Milena Rašić dodala 13. Dakle, korektor, primač i srednji bloker. Sve je funkcionisalo kao švajcarski sat.

Srbija je samlela protivnika u prva dva seta, u trećem je došlo do pada koncentracije, ali se sve završilo onako kako smo navikli. Srbija je i dalje prva na tabeli, došla je na korak od plasmana na F6 Svetskog prvenstva, ali još to nije matematički obezbedila. Međutim, po svakoj mogućoj logici našim odbojkašicama je tamo mesto. 

Ovo što one rade i kako igraju je suvo zlato za žensku odbojku. Izjave protivničkog selektora su samo potvrda.

Najvažnija poluga cele igre je konekcija tehničara Maje Ognjenović sa Tijanom i Brankicom. To je i ona sama istakla posle meča.
"Treba da budemo srećni zbog današnje pobede. Dobro smo se pripremile, one su se borile jako. Bile smo dobre u napadu preko Tijane i Brankice", rekla je Ognjenovićeva.

Srbija je na ovom meču imala ukupno 75 poena, a Nemačka 54. Odnos u smečevma bio je 46:29, a u blokovima 8:6. U greškama 11:17 u korist našeg tima.

Zaista, muška odbojka, u najboljem smislu te reči!
 

Foto: FIVB
 


tagovi

Tijana BoškovićMaja Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara