Srbija u polufinalu! Japanci naljutili Mandića, pa osetili bes evropskih prvaka

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.09.18. | 19:49

Protivnik Delfina u polufinalu Svetskog kupa u Berlinu biće Mađarska

Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu Svetskog kupa u Berlinu, pošto su u četvrtfinalu savladali Japan sa 12:7 (2:3, 6:2, 3:1, 1:1). A u polufinalu nas čeka pravi klasik i duel sa reprezentacijom Mađarske.

Osim prve četvrtine, srpski Delfini odigrali su uglavnom u skladu sa renomeom i očekivanjima. U stvari, kao da je vođstvo Japanaca od 2:0 na početku utakmice, razljutilo srpske vaterpoliste.

Izabrane vesti

I onda od druge četvrtine, igra je počela da liči na nešto i malo po malo, Srbija je napravila preokret i povela sa 8:5.

Kapiten Dušan Mandić ponovo je predvodio srpsku selekciju, postigao je četiri gola u prve tri četvrtine, kada je još i postojala kakva-takva trunka neizvenosti u bazenu.

Ognjen Stojanović i Strahinja Rašović pridružili su se Mandiću u završnici treće deonice, a u poslednjih osam minuta srpski igrači su praktično samo čekali da se završi utakmica.

Japancima je definitivno u drugom poluvremenu ponestalo snage, izgubili su na brzini i agresivnosti, a izabranici Dejana Savića uspeli su to da iskoriste na pravi način.

SVETSKI KUP - ČETVRTFINALE:

Petak

Mađarska - SAD 10:8
Australija - Hrvatska 9:8
Japan - Srbija 7:12
20.30:  (1,85) Nemačka (hen. - 11.5) Južna Afrika (1,85)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Starsport


tagovi

fina kupSvetski kupDušan MandićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara