Srbiji bod na startu SP, Rusi nam se provukli

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 19:22

Imali su Orlovi dva gola prednosti minut i po pre kraja, ali su ostali bez trijumfa

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 30:30 (16:16) sa Rusijom u utakmici prvog kola Svetskog prvenstva u Berlinu. Orlovi će u subotu u drugom kolu odmeriti snage sa višestrukim prvakom sveta, Francuskom.

Nemanja Ilić je dao šest golova, dok je Stefan Vujić postigao pet pogodaka za selekciju koju sa klupe predvodi Nenad Peruničić. Na drugoj strani Timur Dibirov je bio sjajan sa 12 golova.

Izabrane vesti

Srpski rukometaši su veoma dobro počeli utakmicu, kontrolsiali su ritam zahvaljujući dobroj organizaciji u napadu. Sa druge strane, Zbornaja je u uvodnim minutima mogla da zatrese mrežu samo iz sedmerca, a bila su ih čak četiri u pomenutom periodu.

Ipak, kako je vreme odmicalo, tako su se Rusi polako vraćali u život, a pet minuta pre kraja golom Dibirova iz još jednog sedmerca, čak su napravili i rezultatski preokret (13:12).

Na početku drugog poluvremena, srpski rukometaši su ponovo ušli u dobru seriju i došli do velika četiri pogotka prednosti (23:19) i delovalo je da polako ali sigurno „lome“ utakmicu u svoju korist.

Međutim, ponovo se razigrao najbolji ruski rukometaš Dibirov i Orlovi nisu pronašli način da ga zaustave. Zbog toga nije bilo čudno kada je Rusija opet preokrenula i povela sa 27:26 sedam minuta pre kraja.

Nije se dala Srbija, a Draško Nenadić i Stefan Vujić su opet vratili rezultatsko klatno na stranu Orlova koji su došli do dva gola prednosti. Ali, u finišu nije bilo leka za maestralnog Dibirova koji je osigurao bod.

Rusi su čak imali i napad za pobedu osam sekundi pre kraja, ali se Srbija dobro odbranila.

Foto: Reuters


tagovi

SP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara