{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Stankoviću titula prvaka Evrope: Pobedu posvećujem Srbiji

/ Izvor: Tanjug.rs
Srpski bokser savladao Hamzu Vanderu iz Ugande, koji se nekoliko puta našao u nokdaunu..
Stankoviću titula prvaka Evrope: Pobedu posvećujem Srbiji
"Stanković"

Srpski bokser Nenad Stanković osvojio je titulu prvaka Evrope u poluteškoj kategoriji u verziji Međunarodne bokserske federacje (IBF), pošto je savladao Hamzu Vanderu iz Ugande, koji nastupa pod švedskom zastavom.

Stanković je do pobede došao u četvrtoj rundi kada je sudija prekinuo meč, posle serije munjevitih udaraca srpskog boksera zbog kojih je Vandera nekoliko puta bio u nokdaunu.

Stankoviću je ovo druga titula posle naslova prvaka sveta u kruzer kategoriji koju je osvojio u Beogradu 2011. godine.
"Ova pobeda mi mnogo znači, ona predstavlja iskorak za mene i moju državu i zato je posvećujem Srbiji i predsedniku Nikoliću", rekao je Stanković Tanjugu.

Novi prvak Evrope u poluteškoj kategoriji ocenio je protivnika kao izuzetno brzog i eksplozivnog, ali je kao razlog svoje pobede istakao taktiku.
"Znao sam da se radi o brzom bokseru i zato sam ga pobedio upravo njegovim oružjem", rekao je Stanković koji je u četvrtoj rundi protivniku "sasuo pravu artiljerijsku paljbu", nateravši sudiju da prekine meč.

On je najavio borbu za prvaka sveta u poluteškoj kategoriji protiv aktuelnog šampiona Abrahama Artura.

Njegova borba imala je interesantne uvodne mečeve u kojima su se posebno istakli ženski dueli. Među njima je briljirala mlada novopazarska bokserska zvezda Ajla Lukač, koja je pobedila Aleksandru Mitić.

Ona je čvrstim stavom i stabilnim udarcima pokazala da ženski boks u Srbiji ima perespektivu.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×