Stravičan pad: Holandija deklasirala Srbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 10:31

Razočaravajuće izdanje izabranica izabranica Zorana Terzića - 25:16, 25:12, 25:20

Odbojkašice Srbije doživele su pravi rezultatski debakl u poslednjoj utakmici Druge runde takmičenja na Svetskom prvenstvu, verovatno i najteži koji je ova sjajna generacija pretrpela od kada igra u ovom sastavu. Holandija je slavila sa ubedljivih 3:0 u setovima (25:16, 25:12, 25:20), pa su se izabranice Zorana Terzića oprostile od prvog mesta u Grupi E.

Kao ni protiv Japana, srpska selekcija nije mogla da računa na povređenu Tijanu Bošković, ali za razliku od jučerašnjeg meča danas apsolutno ništa nije funcionisalo na terenu. Meč je trajao svega 67 minuta, a jedni pravi otpor srpski tim je pružio sredinom trećeg seta, kada je napravio seriju od 6:0, ali su ubrzo Holanđanke ponovo zaigrale u svom stilu i ubedljivo dobile još jedan set.

Izabrane vesti

Jedina koja je osvojila dvocifreni broj poena u našem timu bila je Brankica Mihajlović (10). Milena Rašić je osvojila osam, a Ana Bjelica šest. Kod Holandije je dominirala nezaustavljiva Loneke Sletjes sa 23 osvojenih poena.

Holandija je prva u grupi, Srbija će verovatno biti treća, ali sve zavisi od utakmice od Brazila i Japana. Brazilke moraju da slave sa 3:0 ako žele da prođu u završnicu, dok je Japankama za to dovoljan i jedan osvojeni set. Slede dva slobodna dana, pa kreće završna faza, u kojoj ćemo, nadamo se, ponovo videti onu srpsku selekciju koja je blistala na startu takmičenja.

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – DRUGA RUNDA, 9. KOLO

Četvrtak

GRUPE E
Meksiko - Portoriko 1:3
Nemačka - Dominikanska Republika 0:3
Holandija - Srbija 3:0

12.20: (4,00) Japan - Brazil (1,20)

GRUPA F
Bugarska - Azerbejdžan 3:0
Turska - Tajland 3:1
Italija - SAD (u toku)

12.20: (1,25) Kina - Rusija (3,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara