Supervelesnouborderka

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.02.18. | 09:35

Ester Ledecka na pozajmljenim skijama došla do olimpijskog zlata. Večeras od 03.00 Marsel Hiršer cilja najsjanije odličje u veleslalomu

Zimske olimpijske igre dobile su apsolutno neočekivanu heroinu, šampionku. Svetska prvakinja u snoubordu, Ester Ledecka napravila je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji ZOI, pošto je slavila u disciplini alspkog skijanja, superveleslalomu uspevši da iza sebe, i to za samo jednu stotinku ostavi šampionku iz Sočija 2014, Austrijanku, Anu Fajt. Treće mesto pripalo je Tini Vajrajter iz Lihtenštajna dok je favoritkinja Lindzi Von postigla šesto vreme trke u Pjongčangu.

Zanimljivo je da je ovo prvi put u karijeri da je Ledecka završila na skijaškom podijumu i to kada i kako! Sa pozajmljenim skijama od fantastične Amerikanke Mikaele Šifrin, rizikovala je Čehinja više nego njene koleginice, nije imala šta da izgubi iznenadivši i samu sebe pošto je neko vreme mislila da je došlo do greške pri merenju vremena.

Izabrane vesti

Lindzi Von će grešku sa super-džija moći da ispravi u svojoj omiljenoj disciplini, spustu koji se vozi u sredu i ukoliko trijumfuje postala bi najstarija olimpijska šampionka u povesti alpskog skijanja. Za sada je MOZZART  kvota na njen trijumf 2,00, dok je drugi favorit sa 3,00 Italijanka Sofija Gođa.

Lindzi VonVečeras od 03.00 je na programu muški velesalalom i svi, pa i MOZZART sa koeficijentom 1,35 očekuju zlato na grudima neverovatnog Marsela Hiršera. Što je i realno pošto je teško očekivati još jedno ovako iznenađenje kao što je priredila Ledecka. A austrijskom superstaru najviše šanse da priprete imaju Ligeti, Pinturo, Kristofersen i Feler, svi sa kvotom 11,0.

(foto: Action Images)


tagovi

ZOI 2018bet analizasportsko klađenjePjeongčengLindzi VonMarsel Hiršer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara