Svetske šampionke stigle u Beograd

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.10.18. | 23:03

Na aerodromu su dočekale porodice i brojni navijače

Odbojkašice Srbije, koje su na Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju, doputovale su iz Japana, preko Moskve, u Beograd, a na aerodromu su dočekale porodice i brojni navijači.

Selektor Zoran Terzić priznao je da u dramatičnom finalu ekipa nije igrala kako ume, ali da to nije previše bitno.
"Nismo možda odigrali u finalu najbolje, kao neke prethodne utakmice, ali dovoljno dobro da pobedimo, što je najvažnije. Tokom cele utakmice smo ponavljali da treba da se smirimo, da igramo hladne glave i da kada budemo igrali onako kako umemo, da ćemo pobediti", rekao je Terzić.

Izabrane vesti

Na konstataciju novinara RTS-a da je osvojio 14 ili 15 medalja od 2002. godine, otkako je na klupi ženske reprezentacije, Terzić je uz osmeh rekao: "Prestali smo da brojimo... Ima ih dovoljno... Ili ipak nedovoljno".

Kapiten ekipe, Maja Ognjenović ponosna je na čitavu ekipu zbog velikog uspeha.
"Izuzetno nam je zadovoljstvo, što smo se posle 34 dana vratile u zemlju sa zlatom. Ovo je istorijski uspeh i zlato koje smo dugo čekale, zbog čega ova medalja sija još sjajnije", rekla je Ognjenovićeva.

Ona je istakla , i u budućnosti su ambicije na visokom nivou - zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.
"Raduje činjenica da imamo kontinuitet u osvajanju medalja, da smo postali ekipa koja je neprikosnovena i u evropskim i svetskim okvirima, tako da bi olimpijsko zlato bilo kruna rada", zaključila je Ognjenovićeva.

Tijana Bošković, najkorisnija igračica turnira, govorila je o atmosferi u ekipi, koja je preduslov za uspeh.
"Presrećna sam i ponosna na sve nas. Ne znam odakle nam snaga, biće verovatno potrebno nekoliko dana da se slegnu utisci. Dobre atmosfere nikad nije falilo i to nas krasi godinama", rekla je Boškovićeva i zahvalila navijačima na podršci.

Brankica Mihajlović se u izjavi za Sport klub zahvalila navijačima na podršci.
"Nismo očekivali da će ovoliko ljudi da nas dočeka. Srećni smo i ponosni i drago nam je što sa svima možemo da podelimo svu ovu radost. Proslava? Sinoć smo malo proslavile po sobama, ništa naročito, ništa spektakularno. Narednih dana ćemo da shvatimo šta smo uradile."

Svečani doček biće organizovan ispred Skupštine grada Beograda u ponedeljak od 18 sati.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeSP u odbojciZoran TerzićBrankica MihajlovićMaja OgnjenovićTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara