Tandem iz snova: Potpisale Tijana i Kim!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 12:41

Kakva će to napadačka sila biti

Ezačibaši nije uspeo da ove sezone prekine dominaciju Vakifbanka turskom i evropskom odbojkom i zato je krenuo u stvaranje Drim tima za sledeću sezonu!

U samo nekoliko dana istanbulski klub je obelodanio nekoliko zvučnih potpisa. Najbolja igračica Evrope Tijana Bošković je potpisala produženje ugovora do 2021. godine čime je završen najveći posao, a onda je odjeknula transfer bomba.

Izabrane vesti

Ezačibaši je doveo jednu od najboljih odbojkašica sveta Kim Jeon Kung. Koreanka se vraća u Tursku posle sezone u Kini gde je igrala za Šangaj. Kim ima 30 godina i jedna je od pet najboljih igračica sveta u poslednjoj deceniji. Uz Žu Ting iz Vakifa svakako najbolja na pozicija primača servisa i jedan od najboljih napadača u svetskoj odbojci.

Kim je šest godina igrala sa Fenerbahče sa kojim je osvojila sve što se može osvojiti. Bila je prvak Evrope, osvojila tursko prvenstvo, kup, Superkup... Bila je MVP u svim od pomenutih takmičenja, bila je i MVP Olimpijskih Igara u Londonu... U Fenerbahčeu je sa 1.200.000 evra po sezoni postala najplaćenija odbojkašica planete. Ogroman novac je zaradila i u Kini, a kada se spekulisalo da će se vratiti u Fener, Ezačibaši je uspeo da je preotme gradskom rivalu boljom ponudom. Finansijski detalji nisu poznati, ali se pretpostavlja da će fantastična Koreanka sigurno zarađivati preko 1.000.000 evra godišnje u Ezačibašiju.

Tandem Bošković - Kim će predstavljati napadačku silu koja će biti najveća pretnja Vakifovoj dominaciji evropskom i turskom odbojkom. Ezačibaši je pre nekoliko dana doveo i amerišku reprezentativku Inku Adžanaku koja igra na poziciji srednjeg blokera, ugovor je produžila i Džordan Larson, a klub su napustile Rejčel Adams i Maja Ognjenović.


tagovi

Tijana BoškovićKim Jeon Kung

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara