Terzić morao da riba odbojkašice, Poljska pala!

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.05.18. | 14:03

Četa Zoran Terzića sdgurna u Ligi nacija - 3:1

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugi trijumf na drugom vikendu Lige nacija u Makau.

Posle trijumfa protiv Tajlanda u četiri seta, naše reprezentativke su identičnim rezultatom bile bolje i od selekcije Poljske - 3:1 (20:25, 27:25, 26:24, 25:15)

Izabrane vesti

Srpkinje su loše otvorile meč, gubile sa 7:12 i potom sa 10:18, pa kasno buđenje nije moglo da rezultira povratkom u prvi set.

Usledila je bukvica selektora Zorana Terzića, olimpijske vicešampionke su se prenule, zaigrale bolje u drugom delu igre i plovile ka izjednačenju. Međutim, u finišu je ponovo usledio pad, što je Poljska iskoristila i na volšeban način od (20:23) stigla do set lopte. Ipak, sam finiš je pripao srpskim reprezentativkama, koje su napravile preokret i stigle do izjednačenja u setovima.

Mučile su se Srpkinje i u trećem setu i konstanto bile u zaostatku za svojim protivnicama, ali je ponovo presudila koncentracija u finišu, i još jedanput su naše reprezentativke spasile set loptu i ukrale ovaj deo igre Poljakinjama.

Konačno su evropske šampionke došle do svoje igre u četvrtom setu i Poljska više nije imala snage da ugrozi izabranice Zorana Terzića.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 19 poena, dok je Ana Bjelica upisala 15.

Reprezentacija Srbije u poslednjem, 3. kolu drugog vikenda Lige nacija, u četvrtak, 24. maja igra protiv selekcije Kine od 14h.


tagovi

ostali sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara