Zoran Terzić
Zoran Terzić

Terzić pred polufinale: Kina je prvi, Srbija drugi favorit za zlato

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 15:42

Selektor srpskih odbojkašica se ipak nada da ćemo se skupa radovati najsjajnijem odličju

Sama završnica Svetskog prvenstva za odbojkašice. Četiri selekcije u borbi za konačan plasman. Pored Italije, Kine i Holandije tu je i Srbija sa jasnom namerom da nadmaši učinak iz 2006. kada je, takođe u Japanu, osvojila svoju jedinu medalju na planetarnim smotrama – bronzanu. Ovog puta, ambicije su mnogo više, ali niko ne kaže da će biti lako. Holanđanke su nam ostale dužne iz poslednjeg kola druge faze takmičenja, ali tada je selektor Zoran Terzić odmarao Tijanu Bošković, naše najjače oružje.

Sada su okolnosti značajno drugačije, pa nacija s nestrpljenjem očekuje polufinalni okršaj, u petak od 06.40 uz direktan prenos na prvom kanalu Sportkluba. Na početku razgovara sa selektorom Terzićem pitamo ga može li da zamisli atmosferu u Srbiji i mislili da će cela zemlja sutra poraniti?
To zaista ne znam, voleo bih da ljubitelji odbojke prate našu utakmicu. Ali jedno je sigurno, najviše želim da posle tog meča budu srećni i zadovoljni zbog našeg trijumfa”, kaže Terzić.

Izabrane vesti

Vaše izabranice podvlače da je atmosfera i jedinstvo koje vlada u reprezentaciji ključ uspeha. Vas apostrofiraju kao glavnog “krivca”?
Lepo, ali nije baš tako. Za dobru atmosferu i slogu su zadužene naše reprezentativke. Mi iz stručnog štaba smo tu da pripomognemo da se krećemo put medalja. Devojke igraju dobro, pružaju maksimum i mislim da je sve kako treba da bude. Nadam se da će tako biti do samog kraja”.

Kako gledate na polufinalnog rivala?
Holandija ima ozbiljnu ekipu. Dva su puta uzimale srebrne medalje na kontinentalnim šapionatima. Bile su među četiri najbolja tima u Riju na OI. Nas su već dobile na turniru i to prilično lako”.

Ipak, poznavaci prilika ističu da je teško na jednom šampionatu dva puta pobediti istog rivala. Možda je to naša prednost?
Italiju smo 2006. godine dva puta dobili. Nije to baš pravilo, ali da nešto postoji, postoji. Holanđanke će nositi veće psihološko breme”.

U drugom polufinalu koje počinje u 9.10 po srpskom vremenu sastaće se Kina i Italija. Ko je favorit?
Italijanke igraju sve bolje. Ipak, ja bih veoma blagu prednost dao Kineskinjama. Uostalom videćemo”.

Srpski cilj je zlatna medalja. To bi želeli svi ljubitelji odbojke u zemlji, svi vi naročito. Koliko je zlato realno?
Naravno da sanjamo zlatnu medalju na jednom velikom takmičenju kakvo je Svetsko prvenstvo. Naše želje su najiskrenije kao i činjenica da ćemo sve učiniti da se popnemo na najviše postolje. Realno, Kina je prvi, a Srbija drugi favorit. Međutim, uz težak put, očekujem naše slavlje”, kaže Zoran Terzić.

MOZZART Sport može samo da poželi zlatnu medalju oko vrata.

Piše: Đurđe MEČANIN
Foto: Japan2018.FIVB.com


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara